X

Ανοιχτοί όλη ημέρα έως τον Οκτώβριο αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία

Διευρύνεται από αύριο το ωράριο από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ, επί επτά ημέρες την εβδομάδα, σε 33 αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία.

Ant1news



Από την Τρίτη μέχρι και τις 31 Οκτωβρίου, θα λειτουργούν και τις επτά ημέρες της εβδομάδας, από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ, 33 αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία που έχουν μεγάλη επισκεψιμότητα κατά την θερινή περίοδο.

Είναι ένα πιλοτικό πρόγραμμα τού υπουργείου Πολιτισμού και συνοδεύεται από την τοποθέτηση νέου εποχικού προσωπικού 1.122 εργαζομένων. Η εφαρμογή του θα εγκαινιαστεί την Τρίτη με μουσικές και χορευτικές εκδηλώσεις σε 14 πόλεις της χώρας.

«Το Πρόγραμμα αυτό δεν αφορά μόνο στη διεύρυνση του ωραρίου από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ, επί επτά ημέρες την εβδομάδα, από 1ης Απριλίου έως 31ης Οκτωβρίου, στα εν λόγω μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους. Αλλά και στην πρόσληψη και τοποθέτηση του νέου εποχικού προσωπικού- 1122 άτομα διαφόρων ειδικοτήτων. Στην αναμόρφωση και επέκταση των πωλητηρίων και την επιλογή και προβολή των κατάλληλων πωλητέων ειδών. Στη βελτίωση της πρόσβασης των επισκεπτών. Στην αναμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου. Στην καλύτερη λειτουργία των εκδοτηρίων και των ακυρωτικών μηχανημάτων. Στην επέκταση και αναμόρφωση των αναψυκτηρίων. Στην εφαρμογή νέου πολιτιστικού μάρκετινγκ. Στη συνεργασία με την τουριστική επιχειρηματικότητα, αλλά και με τον εμπορικό κόσμο και με κάθε άλλο κρίκο της αλυσίδας που συνδέει την πολιτιστική μας κληρονομιά με τη σημερινή Ελληνική κοινωνία, την εθνική μας ταυτότητα με τη σύγχρονη ανάπτυξη», δήλωσε σχετικά ο υπουργός Πολιτισμού, Πάνος Παναγιωτόπουλος.

«Το ονομάζουμε Εθνικό Πιλοτικό Πρόγραμμα διότι σηματοδοτεί μια εθνική υπόθεση, ένα στοίχημα που μας αφορά όλους», πρόσθεσε ο υπουργός, απευθυνόμενος προς τα προεδρεία και προς εκπροσώπους των Eμπορικών Eπιμελητηρίων και της Τουριστικής επιχειρηματικότητας σε ευρεία σύσκεψη που έγινε σήμερα στο Μουσείο της Ακρόπολης.