X

Μπόινγκ 737 χτυπήθηκε από κεραυνό

Αεροσκάφος της KLM με 174 επιβαίνοντες χτυπήθηκε από κεραυνό πάνω από το Μπέρμιγχαμ της Αγγλίας.

Ant1news

«Κυρίες και κύριοι, όπως ίσως παρατηρήσατε, χτυπηθήκαμε από κεραυνό…»

Με αυτά τα ψύχραιμα λόγια, ο κυβερνήτης της πτήσης της KLM από το Άμστερνταμ με προορισμό το Μπέρμιγχαμ, ενημέρωσε τους 174 επιβαίνοντες για τον κεραυνό που χτύπησε όχι μία, όχι δύο… αλλά τρεις φορές το Μπόινγκ 737.

Όπως ήταν φυσικό, πολλοί ήταν εκείνοι που είχαν γαντζωθεί στα καθίσματά τους και χρειάστηκε να περάσουν αρκετά λεπτά μέχρι να συνειδητοποιήσουν τι είχε συμβεί. «Ήταν απίστευτο, ακούσαμε έναν ισχυρό κρότο», είπε αργότερα στους δημοσιογράφους ο 51χρονος επιβάτης Τόνι Έβεριτ.

Το ευτύχημα ήταν ότι το αεροσκάφος της KLM προσγειώθηκε με ασφάλεια, ενώ κανείς από τους επιβαίνοντες δεν τραυματίστηκε.

Μία 42χρονη κάτοικος του Μπέρμιγχαμ, η οποία τραβούσε φωτογραφίες της καταιγίδας με το κινητό της τηλέφωνο, απαθανάτισε τη στιγμή που ο κεραυνός «χτύπησε» το Μπόινγκ 737. «Αρχικά δεν πρόσεξα το αεροπλάνο. Το είδα αφού έβγαλα τη φωτογραφία», ανέφερε η Τρέισι Μίκιν και πρόσθεσε: «Είναι μία σπάνια φωτογραφία. Αμφιβάλλω αν θα ξαναδώ ποτέ κάτι τέτοιο. Δεν είμαι επαγγελματίας, τράβηξα κατά τύχη αυτήν τη φωτογραφία».