X

Πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας

Επεισόδια μικρής έντασης με μέλη του ΑΝΤΑΡΣΥΑ και αστυνομικούς στην συμβολή των οδών Σταδίου και Αμερικής.

Ant1news

Μικρής έντασης επεισόδια σημειώθηκαν στη συμβολή των οδών Σταδίου και Αμερικής όταν μέλη του ΑΝΤΑΡΣΥΑ προσπάθησαν να σπάσουν για δεύτερη φορά τον αστυνομικό κλοιό. Οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν περιορισμένη χρήση χημικών και τους απώθησαν.  

Πορεία διαμαρτυρίας των ΓΣΕΕ,  ΑΔΕΔΥ και του Εργατικού Κέντρου Αθηνών προς το Ζάππειο βρίσκεται σε εξέλιξη. Η πορεία των συνδικάτων έχει φτάσει στην οδό Αμερικής, στην συμβολή της με την οδό Ομήρου, επιχειρώντας να περάσει από τον αστυνομικό κλοιό και να φτάσει στο Σύνταγμα.

Η προσπάθειά τους απέτυχε, καθώς η αστυνομική δύναμη είναι αμετακίνητη, ενώ οι διαδηλωτές προσπαθούν να φτάσουν στο Σύνταγμα από την οδό Πανεπιστημίου ή άλλους δρόμους.

Η πορεία ξεκίνησε από την πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ το ΠΑΜΕ  έχει συγκέντρωση στην Ομόνοια.

Κλειστές είναι οι οδοί Σταδίου, Πανεπιστημίου, Ακαδημίας και η Πειραιώς στην Ομόνοια.

Λόγω της διεξαγωγής του Eurogroup και του Ecofin στο Ζάππειο Μέγαρο, στο πλαίσιο της ελληνικής Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ανακοινώθηκε από την αστυνομία ότι δεν επιτρέπονται  σήμερα και αύριο (από τις 06:00 μέχρι τις 23:00 και από τις 06:00 μέχρι τις 15:00 αντίστοιχα) οι συγκεντρώσεις και οι πορείες στο κέντρο της Αθήνας.

Επίσης, κλειστοί είναι από το απόγευμα οι σταθμοί του Μετρό στο Σύνταγμα και στην Ακρόπολη.

Από τη συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης δήλωσε πως οι απαγορεύσεις των διαδηλώσεων που επέβαλε η κυβέρνηση γυρίζουν τη χώρα στις πιο μαύρες και σκοτεινές μέρες της ιστορίας της.