X

Μικροεπεισόδια στο κέντρο της Αθήνας

Διαδηλωτές προσπάθησαν να σπάσουν το μπλόκο των αστυνομικών στην οδό Σταδίου, οι οποίοι έκαναν περιορισμένη χρήση χημικών. Ένταση και στα Προπύλαια.

Ant1news

Μικρής έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν στο κέντρο της Αθήνας, όταν ομάδες διαδηλωτών που ήταν μπροστά από τις αστυνομικές δυνάμεις, επί της οδού Σταδίου, προσπάθησαν να σπάσουν το μπλόκο και να κατευθυνθούν προς την πλατεία Συντάγματος, με τις αστυνομικές δυνάμεις να απαντούν κάνοντας περιορισμένη χρήση χημικών.

Επεισόδια σημειώθηκαν και στα Προπύλαια όταν ομάδα κουκουλοφόρων έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμάτων, προκαλώντας ζημιές σε υποκατάστημα τράπεζας. Οι αστυνομικοί έριξαν οβίδες κρότου λάμψης προκειμένου να απομακρύνουν από το σημείο τους κουκουλοφόρους. Κάποιοι από αυτούς προσπάθησαν να παρεισφρήσουν στην  πορεία του ΠΑΜΕ, η οποία είχε ξεκινήσει από την Ομόνοια, όμως η ομάδα περιφρούρησης δεν τους το επέτρεψε.

Οι διαδηλωτές που συμμετείχαν στο μπλόκο των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και του Εργατικού Κέντρου Αθήνας πραγματοποίησαν πορεία με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επί των οδών Σταδίου και Πανεπιστημίου μέχρι τα σημεία που είχαν αποκλειστεί από τις αστυνομικές δυνάμεις και επέστρεψαν στην πλατεία Κλαυθμώνος όπου και διαλυθήκαν.

Το ΠΑΜΕ είχε συγκέντρωση στην Ομόνοια, όπου συμμετείχε και ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Κλειστές έμειναν για αρκετή ώρα οι οδοί Σταδίου, Πανεπιστημίου, Ακαδημίας και η Πειραιώς στην Ομόνοια.

Λόγω της διεξαγωγής του Eurogroup και του Ecofin στο Ζάππειο Μέγαρο, στο πλαίσιο της ελληνικής Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είχε ανακοινωθεί από την αστυνομία ότι δεν επιτρέπονται  σήμερα και την Τετάρτη (από τις 06:00 μέχρι τις 23:00 και από τις 06:00 μέχρι τις 15:00 αντίστοιχα) οι συγκεντρώσεις και οι πορείες στο κέντρο της Αθήνας.


Από τη συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης δήλωσε πως οι απαγορεύσεις των διαδηλώσεων που επέβαλε η κυβέρνηση γυρίζουν τη χώρα στις πιο μαύρες και σκοτεινές μέρες της ιστορίας της.