X

«Φωτιά» στο πολιτικό σκηνικό έβαλε η υπόθεση Μπαλτάκου

Καταιγιστικές εξελίξεις και νέες αναταραχές στο πολιτικό σκηνικό προκάλεσε η αποκάλυψη της συνομιλίας Μπαλτάκου με τον Ηλία Κασιδιάρη.

Ant1news



Η πολιτική θύελλα που ξέσπασε μετά τις αποκαλύψεις της συνομιλίας του μέχρι πρότινος γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου, Παναγιώτη Μπαλτάκου, με τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, δεν λέει να κοπάσει και η υπόθεση εξακολουθεί βρίσκεται στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης των κομμάτων.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, που ζήτησε χθες τις παραιτήσεις των κυρίων Δένδια και Αθανασίου, κατέθεσε αίτημα την Πέμπτη για προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση για την υπόθεση Μπαλτάκου, ενώ ο υπουργός Επικρατείας, Δημήτρης Σταμάτης, χαρακτήρισε τον κ. Τσίπρα αυτόκλητο και ευκαιριακό συνήγορο της Χρυσής Αυγής.

Το ΠΑΣΟΚ κράτησε διακριτικές αποστάσεις από τον κυβερνητικό του εταίρο στην υπόθεση, ενώ πιο καυστική ήταν η ανακοίνωση του Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος τόνισε ότι δεν αρκεί η απομάκρυνση Μπαλτάκου. Στη Βουλή ο Πάρις Κουκουλόπουλος και η Σοφία Βούλτεψη χρησιμοποίησαν σκληρή γλώσσα κατά του ΣΥΡΙΖΑ ότι υιοθετεί αυτά που ισχυρίζεται ο Τάκης Μπαλτάκος και η Χρυσή Αυγή περί σκευωρίας και στημένων διώξεων.

Για χούντα και παρεμβάσεις των υπουργών Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης που στέλνουν στο... απόσπασμα βουλευτές και μέλη της Χρυσής Αυγής έκανε λόγο η Ραχήλ Μακρή από τους ΑΝΕΛ.

«Κάποιος έπρεπε να μιλάει και να έχει επαφή μαζί τους», δήλωσε την ίδια ώρα ο Παναγιώτης Μπαλτάκος, στον Real Fm, τονίζοντας πως ο πρωθυπουργός δεν ήταν ενήμερος για τις κινήσεις του. Αίσθηση προκαλεί, ωστόσο, ότι ο κ. Μπαλτάκος παραδέχθηκε πως υπάρχουν και άλλες συνομιλίες, με τον Ηλία Παναγιώταρο σήμερα να προαναγγέλλει και νέα βίντεο.

Προκαταρκτική εξέταση για την παράνομη βιντεοσκόπηση παρήγγειλε η προϊστάμενη της εισαγγελίας πρωτοδικών Παναγιώτα Φάκου και ο Παναγιώτης Μπαλτάκος θα κληθεί να καταθέσει στις 7 Απριλίου.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου, μιλώντας στο Πρωινό ΑΝΤ1, χαρακτήρισε σήμερα αστειότητες τα περί στησίματος της δικαιοσύνης. «Η φιλοσοφία μου και η ιστορία στο χώρο της δικαιοσύνης μου δεν θα μου επέτρεπαν καμία παρέμβαση», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αθανασίου, σημειώνοντας ότι σε καμία περίπτωση δεν σκέφτηκε να παραιτηθεί.

Σε δηλώσεις του, επίσης, στο Πρωινό ΑΝΤ1, ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, χαρακτήρισε τη συνομιλία Μπαλτάκου-Κασιδιάρη «ανοησία» του πρώην γγ της κυβέρνησης.

Αντικαταστάτης του Παναγιώτη Μπαλτάκου μετά την παραίτησή του στη θέση του γενικού γραμματέα της κυβέρνησης αναλαμβάνει ο αεροπαγίτης Φώτιος Καϋμενάκης.

Σε ό,τι αφορά, δε, τα επεισόδια που προκάλεσε στη Βουλή ο γιος του Παναγιώτη Μπαλτάκου, τρεις βουλευτές της Χρυσής Αυγής κατέθεσαν μήνυση σε βάρος του και αναζητείται από την αστυνομία.

Το βασικό ερώτημα, πάντως, που γεννάται είναι πως ο Ηλίας Κασιδιάρης κατάφερε να καταγράψει την συνομιλία του με τον Παναγιώτη Μπαλτάκο, κάτι, ωστόσο, που σχολιάζεται με μεγάλη δόση χιούμορ στο Twitter.