X

«Εισβολή» του διαδικτύου στην Τηλεόραση

Η AMAZON επιχειρεί να συγχωνεύσει τη ψυχαγωγία με τις διαδικτυακες αγορές.

Ant1news


Να  «κατακτήσει το σαλόνι» επιχειρεί ο γίγαντας του διαδικτυακού εμπορίου Amazon. Λανσάρει μια συσκευή των 99 δολαρίων, το Fire TV, που προβάλλει περιεχόμενο από το Διαδίκτυο στην τηλεόραση.

Το Fire TV, μια μαύρη συσκευή που μοιάζει με το Apple TV, επιτρέπει στο χρήστη να παρακολουθεί ταινίες και βίντεο από την πλούσια βιβλιοθήκη της Amazon. Προσφέρει, επίσης, περιεχόμενο και από άλλες υπηρεσίες βίντεο όπως οι Netflix, Hulu και ESPN.

Με το τηλεχειριστήριο Voila, το οποίο πωλείται ξεχωριστά, το Fire TV διαθέτει και βιντεοπαιχνίδια αλλά και λειτουργία φωνητικής αναζήτησης που επιτρέπει στους χρήστες να λένε για παράδειγμα το όνομα ενός ηθοποιού ή μια κατηγορία ταινιών και να βλέπουν τα αποτελέσματα στην οθόνη.

Σύμφωνα με τους New York Times, η απόπειρα της Amazon να κατακτήσει το σαλόνι τη φέρνει αντιμέτωπη με καθιερωμένους παίκτες όπως η Microsoft και η Sony που παράγουν παιχνιδομηχανές, αλλά και την εταιρεία καλωδιακής τηλεόρασης Comcast, η οποία δεν θα ήθελε οι πελάτες της να αποσυνδέσουν το καλώδιο.

«Επειδή πουλάμε ήδη εκατομμύρια αποκωδικοποιητές [άλλων κατασκευαστών] μαθαίνουμε τι δουλεύει και τι όχι» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Amazon Πίτερ Λάρσεν κατά την παρουσίαση του Fire TV στο Μανχάταν.
Το Fire TV θα είναι «άμεσα» διαθέσιμο στα αμερικανικά καταστήματα. Δεν διευκρινίστηκε το εάν και το πότε θα φτάσει στην Ευρώπη.