X

Ενώπιον δικαστηρίου για απόπειρα ανθρωποκτονίας ένα μωρό 9 μηνών

Με την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας συνέλαβε ένας αστυνομικός ένα μωρό 9 μηνών στο Πακιστάν, παραπέμποντάς το σε δικαστήριο για να δικαστεί.

Ant1news



Ο "εγκληματίας με την πιπίλα", ο Μοχάμαντ Μούσα, συνελήφθη τον Φεβρουάριο μαζί με άλλα μέλη της οικογένειάς του, με την κατηγορία ότι εκτόξευσε πέτρες κατά των υπαλλήλων μιας εταιρείας φυσικού αερίου, οι οποίοι προσπαθούσαν να εντοπίσουν σπίτια με «πειραγμένους» καταμετρητές στα προάστια της Λαχόρης.

Ο αστυνομικός Κασίφ Μουχάμαντ στην αναφορά του χαρακτήρισε τις αντιδράσεις των κατοίκων «απόπειρα ανθρωποκτονίας» και παρέπεμψε 30 ανθρώπους, αναμέσά τους και το μωρό, να παρουσιαστούν την Πέμπτη στο δικαστήριο προκειμένου να τους απαγγελθούν κατηγορίες.

Έτσι, ο μικρός Μοχάμαντ κρατώντας το μπιμπερό του, παρουσιάστηκε κατηγορούμενος ενώπιον των δικαστών, όντας στην αγκαλιά του παππού του, ο οποίος προσπαθούσε να τον ηρεμήσει, καθώς έκλαιγε καθ' όλη τη διάρκεια της διαδικασίας.

«Όλοι στο δικαστήριο αναρωτιόντουσαν πώς είναι δυνατόν να εμπλέκεται ένα τόσο μικρό παιδί σε μια δικαστική υπόθεση και τι είδους αστυνομία είναι αυτή που έχουμε», είπε ο παππούς του, Μοχάμαντ Γιασίν, την ώρα που τάιζε τον εγγονό του με το μπιμπερό.

Ωστόσο, ο δικαστής βλέποντας προφανώς τον παραλογισμό στην υπόθεση, έθεσε σε διαθεσιμότητα τον Πακιστανό αστυνομικό και διέταξε την απελευθέρωση του μωρού, που, πάντως, για τυπικούς λόγους θα πρέπει να παρουσιαστεί άλλη μία φορά στο δικαστήριο την επόμενη εβδομάδα.

«Το δικαστήριο θα έπρεπε απλά να απαλλάξει αυτό το αθώο παιδί, δεδομένου ότι με βάση το νόμο μπορούν να παραπεμφθούν σε δίκη ανήλικοι από την ηλικία των 7 ετών και άνω», είπε ο δικηγόρος της οικογένειας, Τσόντρι Ιρφάν Σαντίκ.

Το Πακιστάν αναθεώρησε πέρυσι τη σχετική νομοθεσία και πλέον το ηλικιακό όριο για την παραπομπή ανηλίκων για εγκληματικές ενέργειες έχει ανέβει στα 12 έτη, εκτός αν πρόκειται για περιπτώσεις τρομοκρατίας που το όριο παραμένει στα 7 έτη.