X

Σαφές μήνυμα Σαμαρά μετά τις αντιδράσεις για την υπόθεση Μπαλτάκου

Δεν θα επιτραπεί σε καμία εγκληματική οργάνωση να γίνει ρυθμιστής της πολιτικής ζωής, τόνισε ο πρωθυπουργός. Με νέες αποκαλύψεις απειλεί η Χρυσή Αυγή.

Ant1news

Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει η αποκάλυψη της υποκλαπείσας συνομιλίας του πρώην γενικού γραμματέα της κυβέρνησης Παναγιώτη Μπαλτάκου με τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη, κάτι που προκάλεσε την παρέμβαση του πρωθυπουργού.

Ο Αντώνης Σαμαράς με τη δημόσια παρέμβασή του την Παρασκευή έστειλε σαφές μήνυμα ότι δεν θα επιτραπεί σε καμία εγκληματική οργάνωση να γίνει ρυθμιστής της πολιτικής ζωής.

Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε για μικροπολιτικές σκοπιμότητες τις δυνάμεις που υιοθετούν ουσιαστικά τους ισχυρισμούς για μεθοδευμένη δικαστική δίωξη της Χρυσής Αυγής.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος με δηλώσεις του μετά το τέλος κυβερνητικής σύσκεψης στο Μαξίμου χθες, χαρακτήρισε τραγικό το γεγονός ότι οι πολιτικές δυνάμεις υιοθετούν τους ισχυρισμούς των κατηγορουμένων για να αποκομίσουν πολιτικά οφέλη. 

Η Χρυσή Αυγή,  πάντως, εξακολουθεί να απειλεί ότι θα βγάλει στη φόρα και άλλες υποκλαπείσες συνομιλίες. Συγκεκριμένα, ο Ηλίας Κασιδιάρης θέλοντας να δώσει στοιχεία αληθοφάνειας στα όσα ισχυρίστηκε, άφησε να εννοηθεί, μιλώντας στη Βουλή, ότι έχουν στην κατοχή τους καταγεγραμμένη συνομιλία του ίδιου του πρωθυπουργού με ανώτατο δικαστικό παράγοντα για τις ποινικές διώξεις κατά της Χρυσής Αυγής.

Την ίδια ώρα, ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να ανεβάζει στα ύψη τους τόνους της αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση. Ο Αλέξης Τσίπρας επισήμανε ότι «δεν υπάρχει θέμα Μπαλτάκου, υπάρχει θέμα Σαμαρά» και πρόσθεσε ότι «το λιγότερο που έχει να κάνει είναι να έρθει στη Βουλή και να δώσει εξηγήσεις για τον διεθνή διασυρμό της χώρας». 

ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ επιτέθηκαν με σφοδρότητα στην κυβέρνηση στη Βουλή, με τον Δημήτρη Παπαδημούλη να επιρρίπτει ευθύνες στον πρωθυπουργό, ενώ διερεύνηση της υπόθεσης ζήτησε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης. «Οι συνομιλίες Μπαλτάκου- Κασιδιάρη εγείρουν μεγάλο πολιτικό ζήτημα και η κυβέρνηση οφείλει άμεσα να δώσει εξηγήσεις για τα πολιτικά παιχνίδια με τη Χρυσή Αυγή», δήλωσε σχετικά ο κ. Κουβέλης το βράδυ της Πέμπτης.

Από την πλευρά του, γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, επισήμανε ότι οι συνομιλίες και επαφές του Παναγιώτη Μπαλτάκου με στελέχη της Χρυσής Αυγής απέδειξαν ότι η Χρυσή Αυγή είχε πλάτες και υποστήριξη από τους μηχανισμούς του συστήματος.