X

Άκαρπες οι έρευνες για το boeing

Ένα μήνας συμπληρώνεται σήμερα από την μυστηριώδη εξαφάνιση του Boeing των μαλαισιανών αερογραμμών κι ακόμη δεν υπάρχει ίχνος από το αεροσκάφος.

Ant1news

Στην περιοχή όπου εντοπίστηκαν σήματα που πιθανόν προέρχονται από το μαύρο κουτί του boeing 777 της Malaysian Airlines που εξαφανίστηκε από προσώπου γης πριν από ακριβώς ένα μήνα, εστιάζονται οι υποβρύχιες έρευνες.

Οι ερευνητές έχουν χαρακτηρίσει τα σήματα αυτά που εντόπισε το  Ocean Shield, το πιο ελπιδοφόρο στοιχείο μέχρι στιγμής, σε ότι αφορά τις πολυήμερες έρευνες που διεξάγονται από δεκάδες χώρες για τον εντοπισμό του μοιραίου αεροσκάφους.

Μάλιστα το υπουργείο Άμυνας της Αυστραλίας έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο στο οποίο ακούγεται καθαρά ο ήχος του σήματος, που πιθανολογείται ότι είναι από το μαύρο κουτί.

Ωστόσο ο επικεφαλής των επιχειρήσεων της Αυστραλίας για την αναζήτηση του χαμένου Boeing, Άνγκους Χιούστον, είπε νωρίς την Τρίτη ότι ο εξοπλισμός αναζήτησης της θέσης των δύο νέων ηχητικών σημάτων που έλαβε το πλοίο Ocean Shield, δεν βρήκε τίποτε απολύτως στην περιοχή αναζήτησης. «Δεν έχει υπάρξει καμία περαιτέρω επαφή με οποιοδήποτε σήμα και πρέπει να συνεχίσουμε την αναζήτηση για αρκετές ημέρες μέχρι το σημείο όπου δεν θα υπάρχει απολύτως καμία αμφιβολία ότι οι μπαταρίες θα έχουν αποφορτιστεί» συμπλήρωσε ο Χιούστον.