X

5+1 προτάσεις για το Σαββατοκύριακο

Μια ανάσα από το Πάσχα και με «σύμμαχο» τον ανοιξιάτικο καιρό  και το εορταστικό κλίμα, οι ευκαιρίες για διασκέδαση και αυτό το Σαββατοκύριακο είναι πολλές!

Ant1news

«Πετάξτε» ό,τι σας χαλάει τη διάθεση, «φορέστε» το καλό σας χαμόγελο και με «όχημα» τους αγαπημένους σας φίλους αποδράστε από την καθημερινότητα… επιλέγοντας μία από τις παρακάτω προτάσεις για να αξιοποιήσετε τον ελεύθερο χρόνο σας.

 

ΣΙΝΕΜΑ

«Ο μόνος επιζών», «Ο Θρύλος του Μάικλ Κόλχαας», «Χαρά», «Καμίλ Κλοντέλ 1915», «Senso», «Rio 2», «Χίτλερ: Μια ταινία από τη Γερμανία» οι νέες ταινίες που προβάλλονται στις αίθουσες των κινηματογράφων και περιμένουν τους μεγάλους, αλλά και τους μικρούς φίλους της μεγάλης οθόνης. Μην ξεχάσετε να εφοδιαστείτε με τα απαραίτητα…

 

ΘΕΑΤΡΟ

"WHAT HAPPENS TO THE HOPE AT THE END OF THE EVENING"

11 Απριλίου 2014 ... 13 Απριλίου 2014 | Bios > Γκάζι - Βοτανικός - Κεραμεικός

Μια σειρά από αντιθέσεις συνθέτει αυτή την περίεργη συνάντηση μεταξύ παλιών φίλων, μπερδεύοντας την πραγματικότητα με το θέατρο, με πολύ χιούμορ και απαράμιλλη σοβαρότητα την ίδια στιγμή. Η απουσία και η παρουσία, η συνύπαρξη στη σκηνή και στη ζωή, το επιτηδευμένο και το αληθινό. Το "What happens to the hope at the end of the evening" αποτελεί ένα ακόμη δείγμα γραφής του ανήσυχου Tim Crouch και ένα αισιόδοξο μήνυμα για το πώς το θέατρο μπορεί να αλλάξει τον τρόπο που σκεφτόμαστε.

 

ΠΟΙΗΣΗ

Αφιέρωμα στη μελοποιημένη ποίηση

Μετά την εξαιρετική επιτυχία που είχε το μεγάλο μουσικό αφιέρωμα στη μελοποιημένη ποίηση στον Φιλοπρόοδο Όμιλο Υμηττού, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ποίησης, η Μικρή Άρκτος που είχε την πρωτοβουλία της διοργάνωσης, μαζί με τους καλλιτέχνες της 4ης Ακρόασης, επαναλαμβάνει τις μουσικές παραστάσεις στις 11, 12 και 13 Απριλίου.

Πρόκειται για τρεις βραδιές αφιερωμένες στον ποιητικό λόγο, από τη Σαπφώ στην Κατερίνα Γώγου και τη Λένα Παππά, από τον Οδυσσέα Ελύτη στον Μιχάλη Γκανά και τον Γιάννη Ευθυμιάδη. Μελοποιημένα ποιήματα απ’ όλο το φάσμα του ελληνικού τραγουδιού ειδωμένα μέσα από την δροσερή ματιά των νέων δημιουργών και ερμηνευτών της 4ης Ακρόασης της Μικρής Άρκτου.

 

ΟΠΕΡΑ

Ο «Βέρθερος» στη Λυρική

Μία από τις δημοφιλέστερες όπερες του γαλλικού ρεπερτορίου, ο συγκλονιστικός Βέρθερος του Ζιλ Μασνέ επανέρχεται έπειτα από τριάντα ένα χρόνια στην Εθνική Λυρική Σκηνή για οκτώ παραστάσεις (από 11/4) σε σκηνοθεσία Σπύρου Ευαγγελάτου και μουσική διεύθυνση Ηλία Βουδούρη.

Για τον Βέρθερο, η Εθνική Λυρική Σκηνή έχει εξασφαλίσει υψηλού επιπέδου διανομή. Τον ομώνυμο πρωταγωνιστικό ρόλο θα ερμηνεύσει, στην πρώτη διανομή, ο διακεκριμένος Γάλλος τενόρος Ζαν-Φρανσουά Μπορράς, ο οποίος μόλις πριν λίγες μέρες τον ερμήνευσε με μεγάλη επιτυχία στη Μετροπόλιταν Όπερα της Νέας Υόρκης (στην παραγωγή όπου πρωταγωνιστεί, επίσης, ο Γιόνας Κάουφμαν).

ΜΟΥΣΙΚΗ

Adagio στο Μέγαρο Μουσικής

«Adagio- Μουσικές για τις μέρες του Πάσχα» ονομάζεται ο νέος κύκλος εκδηλώσεων του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών για τις μέρες του Πάσχα. Τον κύκλο ανοίγει η πολυβραβευμένη οργανίστα Ουρανία Γκάσιου, που παρουσιάζει έργα Μπαχ και άλλων συνθετών, στο εκκλησιαστικό όργανο, και ακολουθούν τα «Κατά Ιωάννη Πάθη» από την Καμεράτα-Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής, σε όργανα εποχής. Ύμνοι και λαϊκοί θρήνοι της Μεγάλης Εβδομάδας μπλέκονται, στη συνέχεια, με τον εμβληματικό «Επιτάφιο» του Θεοδωράκη και η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών ερμηνεύει το αριστουργηματικό «Γερμανικό Ρέκβιεμ» του Μπραμς.

Οι εκδηλώσεις ξεκινούν το Σάββατο 12 Απριλίου, με τη διεθνώς καταξιωμένη, και μόνιμη πλέον οργανίστα του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών από το 2011, Ουρανία Γκάσιου να παρουσιάζει ένα πρόγραμμα που καλύπτει τρεις αιώνες μουσικής δημιουργίας.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ ΜΑΣ ΦΙΛΟΥΣ

Ας κοιμηθούμε στο μουσείο

Πάρε μαζί σου τ’ απαραίτητα (σεντόνια, πετσέτες, οδοντόβουρτσα και οδοντόκρεμα) κι αυτό το Σαββατόβραδο 12/4 θα τη βγάλουμε με στρωματσάδα στο Ίδρυμα Β. και Μ. Θεοχαράκη βλέποντας… όνειρα γλυκά ανάμεσα στα έργα του μεγάλου ζωγράφου Κωνσταντίνου Παρθένη.

Την ευκαιρία μας δίνει ένα ακόμα sleepover στο μουσείο που θα ξεκινήσει από το απόγευμα με ξενάγηση στην έκθεση, εικαστική δραστηριότητα αλλά και ένα παιχνίδι με τις τέχνες, με ζωγραφική, τραγούδια, θέατρο και ποίηση, παρέα με τον μουσικοπαιδαγωγό Παναγιώτη Τσιρίδη και τη Ρένια Χρυσουλάκη στο πιάνο.