X

Χιλιάδες κροκόδειλοι πεθαίνουν για… τη μόδα

Περίπου 50.000 ερπετά εκτρέφονται σε φάρμα της Ζιμπάμπουε, προκειμένου να γίνουν… παπούτσια και τσάντες.

Ant1news

Στη φάρμα Νιανιάνα της Ζιμπάμπουε, δεκάδες χιλιάδες κροκόδειλοι εκτρέφονται προκειμένου να θανατωθούν μετά 30 μήνες ζωής και το δέρμα τους να καταλήξει σε διάσημους οίκους μόδας.

Παπούτσια και τσάντες από δέρμα κροκόδειλου κοστίζουν πανάκριβα, ειδικά αν πρόκειται για κάποια φίρμα όπως Hermes, Louis Vuitton ή Gucci. Διάσημοι οίκοι στρέφονται σε χώρες της αφρικανικής ηπείρου για μεγάλες ποσότητες δέρματος κροκοδείλου, με αποτέλεσμα να έχει στηθεί μία ολόκληρη βιομηχανία γύρω από την εκτροφή των ερπετών.

Οι υπεύθυνοι της φάρμας Νιανιάνα υποβάλλουν τους κροκόδειλους σε χορτοφαγία, προκειμένου το δέρμα τους να γίνει γυαλιστερό. Τους θανατώνουν μόλις συμπληρώσουν 30 μήνες ζωής, όταν έχουν φθάσει σε μήκος το 1,5 μέτρο και το δέρμα τους είναι μαλακό.

Ο οικονομικός διευθυντής της εταιρείας που έχει τη φάρμα κροκοδείλων, Oliver Kamundimu, δηλώνει ότι η κρίση στην ευρωζώνη δεν «άγγιξε» τη δουλειά τους: «Οι πλούσιοι στην Ευρώπη -και όχι μόνο, συμπληρώνουμε εμείς- εξακολουθούν να αγοράζουν πολυτελή είδη, όπως τσάντες, παπούτσια και ζώνες, που μπορεί να κοστίζουν ακόμη και 30.000 ευρώ το κομμάτι».