X

Με συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας... υποδέχθηκαν την Άγκελα Μέρκελ

Παρά τις απαγορεύσεις των διαδηλώσεων στο κέντρο της Αθήνας, διαδηλωτές πραγματοποίησαν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας με φόντο την επίσκεψη της Μέρκελ.

Ant1news



Οι διαδηλωτές αψήφησαν τις απαγορεύσεις και τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, που είχαν μετατρέψει σε φρούριο το κέντρο της Αθήνας, και πραγματοποίησαν συγκέντρωση το απόγευμα στην πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία διαμαρτυρίας, την οποία διοργάνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η συγκέντρωση ξεκίνησε στις 17:00 ενώ ακολούθησε η πορεία επί της οδού Σταδίου, στην οποία συμμετείχε και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, καθώς και άλλες αριστερές οργανώσεις. Στο πλευρό των διαδηλωτών βρέθηκαν ακόμη μέλη της ΑΔΕΔΥ, απολυμένες καθαρίστριες, αλλά και απολυμένοι της ΕΡΤ. Οι συγκεντρωμένοι κρατούσαν πανό διαμαρτυρίας και φώναζαν συνθήματα κατά του μνημονίου.



«Είμαστε εδώ για να διαμαρτυρηθούμε για την επίσκεψη της Μέρκελ που εκφράζει την πολιτική λιτότητας. Η χώρα καταστρέφεται με το πλεόνασμα, όπως καταστρέφεται ο πλούτος της. Κοντά στην κρίση χρέους, βλέπετε και την κρίση δημοκρατίας», δήλωσε η Ρένα Δούρου, υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ για την Περιφέρεια Αττικής, από τη συγκέντρωση.



Η πορεία έφτασε έως την συμβολή των οδών Αμερικής και Σταδίου, καθώς οι αστυνομικές δυνάμεις είχαν αποκλείσει την πρόσβαση προς την πλατεία Συντάγματος. Στη συνέχεια οι διαδηλωτές κινήθηκαν προς τα Προπύλαια και κατόπιν διαλύθηκαν χωρίς εντάσεις.

Διαμαρτυρία και στη Θεσσαλονίκη

Συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας με αφορμή την επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελαρίου, Άγκελα Μέρκελ, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι και στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη από την Πρωτοβουλία νέων Θεσσαλονικέων πολιτών «Μένουμε Θεσσαλονίκη».

Κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας έστησαν ένα «Μνημείο Υποτέλειας», όπως το ονόμασαν, με φωτογραφία της Άγκελα Μέρκελ, ενώ συμβολικά κλείδωσαν βαλίτσες ταξιδιού με αλυσίδες.