X

Τρεις... επιλογές για τα σύνορα της Κριμαίας δίνει η Google

Η Google αποφασίζει την γεωγραφική αλήθεια που θα πει, ανάλογα με το ποια έκδοση του Google χρησιμοποιεί ο κάθε χρήστης.

Ant1news

Εντύπωση έχει προκαλέσει το γεγονός ότι η google δείχνει διαφορετικά σύνορα για την Κριμαία, τα οποία βασίζονται στην τοποθεσία που βρίσκεται ο κάθε χρήστης.

Ο πρώτος που το πρόσεξε ήταν ο Ρώσος υπουργός Επικοινωνίας και μέσων ενημέρωσης.

«Η Google στους χάρτες της έχει συμπεριλάβει την Κριμαία στην Ρωσία» έγραψε στο Twitter ο Νικολάι Νικιφόροφ, δείχνοντας παράλληλα ένα κομμάτι του Google Map   δείχνοντας μια μαύρη γραμμή που διαχωρίζει την χερσόνησο από την υπόλοιπη Ουκρανία.

Ωστόσο, αν κάποιος δει τον χάρτη της Google από έναν υπολογιστή στην Αμερική, δεν θα δει τον διαχωρισμό αυτό. Σε αυτή την περίπτωση η Google δείχνει μια διακεκομμένη μαύρη γραμμή η οποία χρησιμοποιείται για αμφισβητούμενα σύνορα.

Όμως πως βλέπουν τα σύνορα οι Ουκρανοί , που έχασαν την Κριμαία από την Ρωσία; Εδώ δεν βλέπει κανείς τίποτα. Οι χρήστες του Google από την Ουκρανία ίσα ίσα διακρίνουν μια γκρι διακεκομμένη γραμμή που χαράσσει το δρόμο ανάμεσα στην Κριμαία και την υπόλοιπη Ουκρανία.

Αυτό που προκύπτει είναι ότι η Google αποφασίζει την γεωγραφική αλήθεια που θα πει ανάλογα με το ποια έκδοση του Google χρησιμοποιεί ο κάθε χρήστης.