X

Δημόσια διαπόμπευση για bullying, με απόφαση δικαστηρίου

Δικαστήριο του Οχάιο υποχρέωσε 62χρονο που ασκούσε ψυχολογική βία επί σειρά ετών στους γείτονές του να γνωστοποιήσει δημοσίως το αδίκημά του.

Ant1news

Το φαινόμενο του ψυχολογικού εκφοβισμού, που συναντάται ευρέως στα σχολεία και είναι γνωστό διεθνώς με τον όρο «bullying», απασχόλησε δικαστήριο του Οχάιο στις ΗΠΑ, που αποφάσισε να… διαπομπεύει δημοσίως έναν θύτη.

Ένας 62χρονος, ο οποίος επί 15 χρόνια, ασκούσε ψυχολογική βία στους γείτονές του, που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα, υποχρεώθηκε στο πλαίσιο της ποινής που του επιβλήθηκε να κρατάει μία αυτοσχέδια πινακίδα που γνωστοποιούσε το αδίκημά του.

Καθισμένος σε μία πλαστική καρέκλα στην αυλή του σπιτιού του, ο Έντμοντ Αβίβ, είχε μπροστά του επί 5 ώρες ένα χαρτόνι που έγραφε: «Ασκούσα ψυχολογική βία, τα έβαζα με ανάπηρα παιδιά και δεν ανεχόμουν άτομα που είναι διαφορετικά από εμένα. Οι πράξεις μου δεν αντικατοπτρίζουν την εκτίμηση για την διαφορετικότητα στην κοινότητα South Euclid, όπου ζω.»

Οι οδηγοί που περνούσαν από το σημείο, κόρναραν περιπαιχτικά, εκτόξευαν προσβολές εναντίον του και τον αποδοκίμαζαν, την ώρα που 62χρονος ήταν υποχρεωμένος να υπομένει τα προσβλητικά σχόλια χωρίς να αντιδρά.

Ορισμένοι κάτοικοι της κοινότητας South Euclid στο Κλίβελαντ λένε πως η τιμωρία του δεν ήταν αρκετή. «Μια συγγνώμη δε σημαίνει τίποτα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Νταν Σίσκο.

Ο δικαστής επέβαλε επιπλέον στον Έντμοντ Αβίβ ποινή 15νθήμερης φυλάκισης, 100 ώρες κοινωνικής εργασίας και τη δημοσίευση απολογητικής επιστολής σε τοπική εφημερίδα.