X

Αφήνουν την Αθήνα και οι τελευταίοι

Εγκαταλείπουν με κάθε μέσο την Αθήνα οι εκδρομείς του Πάσχα. Κακοκαιρία στην Θεσσαλονίκη. Δείτε που χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες.

Ant1news


Σήμερα Μεγάλο Σάββατο αναμένεται το τελευταίο κύμα εξόδου των εκδρομέων του Πάσχα, που εγκαταλείπουν με κάθε μέσο το κλεινόν άστυ.

Η έξοδος την Μεγάλη Παρασκευή έγινε ομαλά και από το πρωί πέρασαν από το σταθμό διοδίων της Ελευσίνας περισσότερα από 50.000 αυτοκίνητα.

Πάντως, σύμφωνα με τους υπευθύνους των διοδίων στις Αφίδνες, η κίνηση φέτος είναι μειωμένη περίπου κατά 10% σε σχέση με πέρυσι. 

Σημειώνεται ότι θα παραμείνουν ακινητοποιημένα τις επόμενες δύο ημέρες τα τρένα του ΟΣΕ, λόγω της τριήμερης απεργίας που έχει κηρύξει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών.

Στην Θεσσαλονίκη, πάντως, με βροχόπτωση και κακοκαιρία συνεχίζεται η έξοδος των εκδρομέων για τη γιορτή του Πάσχα. Στην Κεντρική Μακεδονία η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά και μόνο στην επαρχιακή οδό Άρνισσας- Χιονοδρομικού Κέντρου Βόρρας είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων, από το 12ο χιλιόμετρο μέχρι το χιονοδρομικό κέντρο.

Στη Δυτική Μακεδονία χιόνισε τις πρωινές ώρες στα ορεινά του νομού Φλώρινας χωρίς όμως να υπάρχουν προβλήματα στις μετακινήσεις των εκδρομέων. Αλυσίδες θα χρειαστούν μόνο τα οχήματα που κινούνται στην επαρχιακή οδό Φλώρινας- Καστοριάς μέσω Βιτσίου, από το 18ο έως το 30ό χιλιόμετρο.

Σε ό,τι αφορά την πρόβλεψη του καιρού για αύριο, Κυριακή του Πάσχα, στην περιοχή της Θεσσαλονίκης προβλέπεται βελτίωση ενώ ενδέχεται να σημειωθούν λίγες νεφώσεις με μικρή πιθανότητα βροχής από το απόγευμα. 

Βελτίωση του καιρού από σήμερα  

Από σήμερα σταδιακά ο καιρός θα βελτιωθεί. Την Κυριακή του Πάσχα στις περισσότερες περιοχές θα επικρατεί ηλιοφάνεια, ενώ η θερμοκρασία θα φθάσει τους 20 με 22 βαθμούς Κελσίου.

Εξαίρεση θα αποτελέσουν περιοχές στα βόρεια και στα βορειανατολικά της Ελλάδας και στο ανατολικό Αιγαίο, όπου μπορεί να εκδηλωθούν σποραδικές βροχές.