X

Προσεχώς, αλκοόλ σε σκόνη

Η παρασκευάστρια εταιρεία αναμένει το πράσινο φως από τις ομοσπονδιακές αρχές των ΗΠΑ.

Ant1news


Το προϊόν Palcohol, της εταιρείας Lipsmark, που εδρεύει στην Αριζόνα, αναμένεται να κυκλοφορήσει στο εμπόριο σε ατομικά φακελάκια που θα περιέχουν έξι είδη αλκοολούχων ποτών σε σκόνη.

Αρκεί να προσθέσει κανείς νερό για να πιει καθαρό ρούμι ή βότκα. Για πιο σύνθετο ποτό απαιτείται η προσθήκη, χυμού από πορτοκάλι ή σόδας. Η εταιρεία προβλέπει, εξάλλου, να δημοσιεύσει συνταγές κοκτέιλ, όπως το Κοσμοπόλιταν, το Μοχίτο, η Μαργαρίτα και το Λέμον Ντροπ.

Η Lipsmark, είχε προγραμματίσει να προωθήσει στην αμερικανική αγορά το προϊόν της από το προσεχές φθινόπωρο, αλλά ανακάλεσε λόγω μιας «αντίρρησης» της Υπηρεσίας Φορολογίας και Εμπορίου Αλκοόλ και Καπνού ως προς την «ποσότητα της σκόνης που εμπεριέχεται σε κάθε φακελάκι».

Η εταιρεία διαβεβαίωσε, ωστόσο, ότι έχει «συνάψει κοινή συμφωνία προκειμένου να αποσύρει τις ετικέτες της» και να υποβάλει καινούργιες, χωρίς, όμως, να υπάρχει ακριβής ημερομηνία έγκρισης των νέων ετικετών.

Σύμφωνα με τη Lipsmark το προϊόν της θα πωλείται, μόνον, σε πρόσωπα που έχουν τη νόμιμη ηλικία κατανάλωσης αλκοόλ. Θα μπορούσε, μάλιστα, να πασπαλιστεί στην τροφή αλλά όχι και να εισπνευστεί.

Η εταιρεία εξηγεί ότι για την εισπνοή θα χρειαζόταν μεγάλη ποσότητα σκόνης προκειμένου να πετύχει κανείς αποτέλεσμα ανάλογο με την κατάποση ενός ποτού. Και υπογραμμίζει: «Μην το κάνετε! Δε συνιστά υπεύθυνο και έξυπνο τρόπο να καταναλώσει κανείς αυτό το προϊόν».