X

Καμπανάκι για την υπεραξία ακινήτων κρούουν οι συμβολαιογράφοι

Κινδύνους εγκυμονεί το φορολογικό πλαίσιο της υπεραξία των ακινήτων, υποστηρίζει η Συντονιστική Επιτροπή Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος.

Ant1news

Την αναστολή του φορολογικού πλαισίου της υπεραξίας από τη μεταβίβαση ακίνητης περιουσίας ζητούν οι συμβολαιογράφοι, που θεωρούν ότι η πρόσφατη ψήφιση των διατάξεων του νόμου 4254/2014 εγκυμονεί σοβαρότατους κινδύνους.

Αυτό τονίζει η Συντονιστική Επιτροπή Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος σε ανακοίνωσή της στην οποία αρχικά ομιλεί «περί αισιοδοξίας στον Έλληνα πολίτη ότι επιτέλους θα μπορέσει να διαχειρισθεί την εκποίηση ακινήτων του για την κάλυψη των επιτακτικών αναγκών του». Τονίζεται, όμως, στην ανακοίνωση ότι «δυστυχώς, η συνεχιζόμενη δυστοκία στην έκδοση των απαιτούμενων κανονιστικών αποφάσεων και πράξεων δημιουργεί νέους κινδύνους».

Και καταλήγει ως εξής η Συντονιστική Επιτροπή: «Εν όψει αυτών οι Έλληνες συμβολαιογράφοι εφιστούμε ιδιαίτερη προσοχή στη διαχείριση του  θέματος από την πολιτική ηγεσία και την Διοίκηση του υπουργείου Οικονομικών και  επαναφέρουμε το αίτημά μας για αναστολή του σχετικού φορολογικού πλαισίου της υπεραξίας για χρονικό διάστημα που θα απαιτηθεί σε περίπτωση που κρίνεται ανέφικτη η άμεση εφαρμογή του».