X

Πρόστιμο 500 ευρώ σε όποιον προσφέρει φαγητό σε άστεγους

Απάνθρωπη απόφαση του δημάρχου της Βερόνα Φλάβιο Τόζι.

Ant1news


Με πρόστιμο από 25 έως 500 ευρώ θα τιμωρείται, στο εξής, όποιος προσφέρει φαγητό σε άστεγους, στο κέντρο της Βερόνα, σύμφωνα με απόφαση του δημάρχου της πόλης Φλάβιο Τόζι, μέλους της ξενοφοβικής Λέγκα.

Ο… «λευίτης» Τόζι τονίζει ότι «όπως αποδεικνύουν φωτογραφίες πολιτών και οι εκθέσεις της αστυνομίας, πολλές περιοχές του ιστορικού κέντρου έχουν μετατραπεί σε μόνιμα σημεία κατανάλωσης τροφίμων από μέρους  ατόμων χωρίς μόνιμη  κατοικία. Πολλοί είναι γνωστοί στα όργανα της τάξης και σε βάρος τους έχει εκδοθεί απόφαση απέλασης». Και προσθέτει πως στην περιοχή «έχουν σωρευθεί αποφάγια, στρώματα, αλλά και ακαθαρσίες των ατόμων αυτών».

Το χρηματικό πρόστιμο κινδυνεύουν να πληρώσουν και τα μέλη των ανθρωπιστικών οργανώσεων τα οποία, κάθε βράδυ, διανέμουν ζεστό φαγητό σε φτωχούς και άστεγους της πόλης της «Αρένα».

Ο ιταλικός τύπος υπογραμμίζει ότι η απόφαση του Τόζι πρόκειται να προκαλέσει σειρά πολιτικών αντιδράσεων. Και στο παρελθόν, δημοτικοί σύμβουλοι είχαν προτείνει ανάλογα μέτρα, αλλά, τελικώς, είχε υπερισχύσει η άποψη ότι προέχει το δικαίωμα σίτισης όσων δεν διαθέτουν μόνιμο τόπο κατοικίας και αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες.