X

Eurobank: Πλήρης κάλυψη ΑΜΚ με ιδιωτικά κεφάλαια

Σε υπερκάλυψη του ζητούμενου ποσού για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στην Eurobank οδήγησε το μεγάλο ενδιαφέρον των επενδυτών, ήδη από την πρώτη ημέρα ανοίγματος του βιβλίου προσφορών.

Ant1news



Εξαιρετικά σημαντικό είναι το ιδιαίτερα υψηλό ενδιαφέρον αξιόπιστων επενδυτών να τοποθετήσουν τα χρήματα τους στην ελληνική οικονομία, εμπιστευόμενοι την ανοδική πορεία της, τις προοπτικές ανάπτυξης που διαφαίνονται, ωστόσο το κομβικό σημείο για την τράπεζα είναι πως αυτή η ανταπόκριση των επενδυτών της επιτρέπει να μείνει σε ιδιωτικά χέρια, κάτι που είναι πολύ σημαντικό για την περαιτέρω εξέλιξη της και την συμβολή της στην ανάκαμψη της οικονομίας.

H Eurobank, μέσω της Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου ζητά 2,86 δις ευρώ. Ήδη κατά την πρώτη ημέρα ανοίγματος του βιβλίου προσφορών, θεσμικοί και άλλοι επενδυτές έχουν προσφέρει κεφάλαια κοντά στα 4 δις σύμφωνα με πληροφορίες, ένα όριο που θα ξεπεραστεί σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις, υπερκαλύπτοντας έτσι κατά τουλάχιστον μιάμιση φορά το ζητούμενο ποσό. 

Το 1,33 δις είναι ήδη εξασφαλισμένο από ομάδα διεθνών επενδυτών υπό την καναδική Fairfax, η οποία έχει εκφράσει ενδιαφέρον για να αποκτήσει ρόλο και στην διακυβέρνηση της τράπεζας στο εξής, από το υπόλοιπο ποσό ο σχεδιασμός είναι τα 286 εκατομμύρια να αντληθούν από την ελληνική αγορά και γύρω στο 1,25 δις από το εξωτερικό. 

Το βιβλίο θα μείνει ανοιχτό ως και την Τρίτη, ωστόσο, ο στόχος έχει ήδη επιτευχθεί, η Eurobank κατόρθωσε επιτυχώς να ανακεφαλαιοποιηθεί, αποκλειστικά με ιδιωτικά κεφάλαια.