X

Χρηματοδότηση των ελληνικών επιχειρήσεων από την BSTDB

Συνάντηση του Νότη Μηταράκη με την αντιπρόεδρο της βουλγαρικής κυβέρνησης.

Ant1news


Το ζήτημα της χρηματοδότησης των ελληνικών επιχειρήσεων από την Τράπεζα Εμπορίου και Ανάπτυξης του Εύξεινου Πόντου (BSTDB) βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης, στη Σόφια, ανάμεσα στον υφυπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Νότη Μηταράκη και  την αρμόδια για την οικονομική ανάπτυξη, αντιπρόεδρο της βουλγαρικής κυβέρνησης,  Ντανιέλα Μπόμπεβα, η οποία ασκεί για το 2014 την Προεδρία του Συμβουλίου των Διοικητών της BSTDB.

Όπως δήλωσε ο κ. Μηταράκης, η συνάντηση «πραγματοποιήθηκε ενόψει της συνεδρίασης του Συμβουλίου των Διοικητών της Τράπεζας τον ερχόμενο Ιούνιο».

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας συζητήθηκαν «οι τρόποι με τους οποίους μπορεί η Τράπεζα να συμβάλει πιο ουσιαστικά και πιο αποφασιστικά στην χρηματοδότηση Ελληνικών επιχειρήσεων. Όπως είναι γνωστό η χώρα μας έχει ενισχύσει σημαντικά την Τράπεζα Εμπορίου και Ανάπτυξης του Εύξεινου Πόντου και ευελπιστεί στην οικοδόμηση μιας πιο ενεργής σχέσης μεταξύ της Ελλάδας και της Τράπεζας».

Στο τραπέζι του διαλόγου τέθηκαν, επίσης, «θέματα διμερούς οικονομικής συνεργασίας με ιδιαίτερη έμφαση στις επενδύσεις στον χώρο της ενέργειας».