X

Ο Τύπος της Τετάρτης

Το συνταξιοδοτικό σύστημα, οι αλλαγές στις εξετάσεις της Α’ Λυκείου και η παράταση προθεσμιών για την τακτοποίηση αυθαιρέτων μονοπωλούν το ενδιαφέρον του σημερινού Τύπου.

Ant1news

Οι δηλώσεις του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση για μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις, οι αλλαγές στις προαγωγικές εξετάσεις της Α’ Λυκείου, καθώς και η παράταση-«ανάσα» για τα αυθαίρετα έως τον Φεβρουάριο του 2015 είναι τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

 

Η ΑΥΓΗ: ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ: Κάνε την οργή σου πολιτική πράξη – ΕΥΡΩΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ, ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΚΑΙ ΝΙΚΗΣ----1η ΜΑΗ – Αγώνες για να αποκρουσθούν και να ακυρωθούν τα νέα μνημόνια----Με το Λιμάνι της Αγωνίας για να αλλάξει ο Πειραιάς – ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΕΛΠΙΔΑ ΠΡΑΞΗ----ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ – Μεσοπρόθεσμο τετραετούς λιτότητας.

 

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Αναστέλλεται η χρηματοδότηση των φορέων που «κρύβονται» - Δεν έχουν απογραφεί, όπως όφειλαν----Σε ιδιώτες επενδυτές το 65% της Eurobank –Ορόσημο για τον κλάδο----Ερντογάν: Θα ζητήσω έκδοση του Γκιουλέν----Αντιφάσεις του ΣΥΡΙΖΑ έναντι του ευρώ επισημαίνει η Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ: «Συνταγματολόγος της Χ.Α.» ο Ηλ. Νικολόπουλος----Ένταση μεταξύ Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ για τη συνταγματική αναθεώρηση – Την Τετάρτη η παρουσίαση των προτάσεων από τον κ. Σαμαρά----Ο Μαζιώτης λήστεψε στην Κλειτορία – Βρέθηκε γενετικό αποτύπωμα----51 νεκροί από επιθέσεις ανταρτών στη Συρία----Με λιτότητα οι φοιτητικές εκλογές.

 

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Πρωτομαγιά 2014 – Όλοι στην απεργία με το ΠΑΜΕ----ΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ – Σήμερα η εκδήλωση για την ανάπλαση κέντρου και συνοικιών της Αθήνας----ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΦΙΛΗΣ – Στήριξαν και στηρίζουν το δρόμο που  έφερε το λαό σε δραματική κατάσταση----ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ – 105 χρόνια από τη γέννηση του κομμουνιστή ποιητή----Από σήμερα η έκθεση φωτογραφίας για τα 15 χρόνια του ΠΑΜΕ----ΟΥΚΡΑΝΙΑ – Διευρύνονται οι αντικυβερνητικές κινητοποιήσεις στα ανατολικά.

 

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «ΝΑΙ θα μειωθούν οι συντάξεις» - Κυνική παραδοχή από τον Βρούτση για τις επικουρικές! Προετοιμάζεται το έδαφος για «ψαλίδι» και στις κύριες – Το προανήγγειλε (κατά λάθος) η Μαρία Σπυράκη στην εκπομπή του Χατζηνικολάου----Ελλείψει χρημάτων – Νέα παράταση για τις ρυθμίσεις στα αυθαίρετα----ΕΓΚΥΡΕΣ ΠΗΓΕΣ – Ποιοι μιλούν για «ρουκετοπόλεμο» όπως της… Χίου----Μεγαλειώδης γκάφα! Στο υπ. Οικονομικών «αγνοούν» ότι δεν γίνεται να φορολογηθούν οι ξένοι που αγόρασαν ομόλογα----Έπεσε χθες και «χτύπησε» το TAXIS----Ο «ΑΣΤΥΝΟΜΟΣ» ΣΟΜΠΟΛΟΣ ΕΓΡΑΨΕ ΒΙΒΛΙΟ----Παιδίατρος στα Γιάννενα με σκληρό υλικό παιδικού πορνό----ΛΕΩΦΟΡΟΣ 22.000 ΘΕΣΕΩΝ ΜΕ ΣΟΥΙΤΕΣ----Γ. Χαρβαλιάς – ΕΚΤΟΣ ΕΚΛΟΓΩΝ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ; ΑΣ ΜΗΝ ΤΟ ΔΙΑΝΟΗΘΟΥΝ----Αλ. Τάρκας – ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΒΑΤΕΡΛΟ ΤΟΥΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗΝ «ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΚΟΠΙΑ».

 

ΕΘΝΟΣ: ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ οι εξετάσεις της Α’ Λυκείου – ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΘΕΜΑΤΩΝ – Πρεμιέρα στα τέλη Μαΐου – ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ: Τα «πράσινα» πτυχία που ανοίγουν πόρτες στην αγορά εργασίας----Κατεβάζει το ευρώ από τη σημαία ο Γλέζος – ΝΕΑ «ΗΞΕΙΣ ΑΦΗΞΕΙΣ» ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ-----Τα ντέρμπι στους 10 μεγάλους δήμους – ΦΑΒΟΡΙ ΚΑΙ ΑΟΥΤΣΑΪΝΤΕΡ----ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΕΣ – Διεθνές «κίνημα της μπανάνας» κατά του ρατσισμού----ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΘΡΟΝΟ – ΔΙΕΣΥΡΕ ΤΗΝ ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΕ 4-0----ΕΛΛΗΝΙΚΟ – Η τραγωδία και ο άφαντος δήμαρχος.

 

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Παράταση για αυθαίρετα έως τον Φεβρουάριο του 2015 – 10 ΜΗΝΕΣ «ΜΠΟΝΟΥΣ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ – ΠΟΣΕΣ ΔΟΣΕΙΣ ΙΣΧΥΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ----ΝΕΕΣ «ΒΟΜΒΕΣ» ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΔΡΑΧΜΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ----ΑΥΤΟΨΙΑ «Ε.Τ.» ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ – Σκουριασμένα σίδερα και πεταμένα καλώδια στο λούνα παρκ της τραγωδίας----Ήθελαν αιματοκύλισμα με τρομο-δέμα – ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΠΑΚΕΤΟ-ΒΟΜΒΑ ΣΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ Α.Τ. ΙΤΕΑΣ----Δικαστική έρευνα για την απάτη με «δάνεια» Βουλγαρίας ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ «Ε.Τ.»----ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑ Σ- ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΕ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ Α’ ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ----ΝΕΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ – Ο ΟΠΑΠ ανακαινίζει τα δύο Νοσοκομεία Παίδων Αθήνας----Η ΡΕΑΛ ΔΙΕΣΥΡΕ 4-0 ΤΗΝ ΜΠΑΓΕΡΝ ΚΑΙ ΠΗΓΕ ΤΕΛΙΚΟ.

 

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ και επαναφορά λοκ άουτ – Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ «τιμά» την Πρωτομαγιά με νέα μνημονιακή επίθεση – Έτοιμοι να δώσουν τη χαριστική βολή στο συνδικαλίζεσθαι----Πάνε για κατάργηση μονιμότητας στο Δημόσιο----Επέλαση καταλήψεων στην Ουκρανία----Κάνουν τους ανήξερους για τους πλειστηριασμούς – ΓΙΑ ΟΦΕΙΛΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ----ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΖΙΜΕΝΣ – Έμπλεξε… συναισθηματικά με τα «μαύρα ταμεία»----ΣΥΡΙΖΑ-ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ «Δώστε την εντολή να φύγουν»----Ο Ερντογάν ζητεί έκδοση του Γκιουλέν! ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΠΑ----ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΡΕΥΝΑ – Διώχνουν τους ιδιώτες για να πιουν νερό----Στον τελικό με τεσσάρα στο Μόναχο! ΜΠΑΓΕΡΝ-ΡΕΑΛ 0-4.

 

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: Άνω-κάτω σε σχολεία και ΑΕΙ – Με τροπολογία 149 σελίδων το νομοσχέδιο για τις… λαϊκές αγορές----«Τρύπα» 728 εκατ. ευρώ στα έσοδα το πρώτο τρίμηνο----ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ – «Λαέ, μην τους φοβηθείς»----ΚΡΑΤΙΚΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ – Ευνοούν προκλητικά το ΠΑΣΟΚ----ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΝΔ – Κάνουν πως μαλώνουν----ΕΥΡΩΒΑΡΟΜΕΤΡΟ – Απογοητευμένοι νέοι----ΣΠΟΡ – «Νέα» Λεωφόρος.

 

ΤΑ ΝΕΑ: ΑΣΠΙΔΑ στις κλοπές των κινητών – Θα μπλοκάρει η συσκευή τρεις ημέρες μετά την απώλεια – Ποιες είναι οι υποχρεώσεις κατόχων και εταιρειών----Η Ελλάδα παρούσα, ο Τσίπρας απών----ΣΑΜΑΡΑΣ ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΟ – Το μυστικά μας όπλο είναι η ενέργεια----ΟΠΑΠ – Ξυστό, ηλεκτρονικό στοίχημα και νέο κοινωνικό πρόσωπο----Η ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΟ ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ – Ευθύνες βουνό, και άλλα λόγια από τον δήμο----ΙΑΤΡΙΚΗ – Θεραπεύουν τον νεανικό διαβήτη με βλαστοκύτταρα----ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ – Η Ρεάλ έστειλε την Μπάγερν με 4-0 στην κόλαση.

 

ESPRESSO: ΣΟΚ με παιδόφιλο παιδίατρο – Βουλγαρικής καταγωγής, συμβεβλημένος με τον ΕΟΠΥΥ, διατηρεί ιατρείο στο κέντρο των Ιωαννίνων – ΑΝΑΣΤΑΤΟΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΠΙΣΤΕΨΟΥΝ----ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙ ΑΛΛΟΣ (;) ΕΚΤΟΣ ΑΠ’ ΤΟΝ ΤΑΚΗ – Μιλάει ο γόνος της πολιτικής οικογένειας με το ταραχώδες διαζύγιο----ΑΓΡΙΟΣ ΚΑΒΓΑΣ ΜΕ ΝΕΡΑ, ΚΑΦΕΔΕΣ ΣΤΟ ΚΟΛΩΝΑΚΙ! Η σχεδιάστρια Billy Joe επιτέθηκε στον σύντροφό της----ΤΟ ΣΤΕΡΝΟ ΑΝΤΙΟ ΣΤΟΝ ΒΑΣΙΛΑΚΗ----Η ΝΕΑ ΗΤΤΑ ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗ.