X

Ουρές κι εντάσεις στη διανομή δωρεάν λαχανικών

Ποδοπατήματα για μια σακούλα δωρεάν λαχανικά κι ένταση με άτομα που μοίραζαν ψηφοδέλτια της Ρένας Δούρου.

Ant1news

Εκρηκτικό ήταν το κλίμα στα σημεία όπου οι παραγωγοί λαϊκών αγορών διέθεταν δωρεάν τα προϊόντα τους σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το νέο σχέδιο νόμου, που προωθεί το υπουργείο Ανάπτυξης.

Σκηνικό «πολέμου» στήθηκε στον Κολωνό, όταν στο σημείο όπου οι παραγωγοί λαϊκών αγορών διέθεταν δωρεάν τα προϊόντα τους στους καταναλωτές, έφθασαν κάποιοι για να μοιράσουν προεκλογικά φυλλάδια της υποψήφιας με τον ΣΥΡΙΖΑ για την περιφέρεια Αττικής, Ρένας Δούρου.

Όταν ένας εκ των παραγωγών τους ζήτησε να φύγουν από τη λαϊκή, εκείνοι αντέδρασαν, με αποτέλεσμα να σημειωθεί… σύρραξη.

Στα υπόλοιπα σημεία που οι παραγωγοί λαϊκών αγορών μοίραζαν σήμερα δωρεάν τα προϊόντα τους, ο κόσμος συνέρρευσε για να πάρει μία σακούλα με λαχανικά ή φρούτα. Οι ουρές που σχηματίστηκαν μεγάλες, ενώ δεν έλειψαν τα ποδοπατήματα και τα σπρωξίματα.

Χαρακτηριστικό είναι ότι στη λαϊκή αγορά του Κολωνού, ο πάγκος που έστησαν οι παραγωγοί έπεσε από την πίεση του κόσμου να πάρει τα δωρεάν φρούτα και λαχανικά, ενώ και σε άλλες λαϊκές δημιουργήθηκαν σκηνές έντασης.

Τα σημεία όπου γίνεται η δωρεάν διανομή είναι στην Αττική: Στην Άνω Νέα Σμύρνη στην οδό Ελλησπόντου, στο Περιστέρι στον Άγιο Αντώνιο, στον Κολωνό στην οδό Επιδαύρου, στη Δραπετσώνα στην οδό Ρήγα Φεραίου, στη Νίκαια στην οδό Φιλαδελφείας, στο Μενίδι στο Δημαρχείο (Μποσδα) και στην Ελευσίνα στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως.

Δωρεάν διανομή προϊόντων γίνεται και στη Θεσσαλονίκη, όπου παραγωγοί της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας και Θράκης, μοιράζουν δωρεάν φρούτα και λαχανικά, όπως τομάτες, αγγούρια, πιπεριές και μαρούλια, με τον κόσμο να συνωστίζεται τόσο που δεν έλειψαν και οι λιποθυμίες.