X

Προβόπουλος: «Το Grecovery είναι καθ’ οδόν»

Σαφές μήνυμα ότι «η επαναφορά της Ελλάδας στην ανάπτυξη» είναι προ των πυλών έστειλε ο Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργος Προβόπουλος.

Ant1news



Κατά την ομιλία του στο Διεθνές Επενδυτικό Forum «Bank Speaker Series» που διοργάνωσε η Goldman Sachs, ο διοικητής της ΤτΕ παρουσίασε τα νέα δεδομένα για τον τραπεζικό τομέα και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και εμφανίστηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος.

Ο Γιώργος Προβόπουλος έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στις επιτυχημένες κινήσεις των ελληνικών τραπεζών για την αύξηση του μετοχικού τους κεφαλαίου και την άντληση ρευστότητας από την αγορά, μετά την ολοκλήρωση της εκτίμησης των κεφαλαιακών αναγκών από την Τράπεζα της Ελλάδος.

Ο διοικητής της ΤτΕ επεσήμανε ότι οι επιτυχίες αυτές σηματοδοτούν την αλλαγή του κλίματος για την Ελλάδα και την επιστροφή της εμπιστοσύνης στις προοπτικές της χώρας. «Οι ελληνικές τράπεζες αυτή τη στιγμή είναι από τις καλύτερα κεφαλαιοποιημένες στην Ευρώπη. Έχουμε επιτύχει έναν πολύ μεγάλο βαθμό συγκέντρωσης. Μειώθηκε δραστικά ο αριθμός των τραπεζών, το κόστος τους περιορίσθηκε σημαντικά τα τελευταία τέσσερα χρόνια, και, ως αποτέλεσμα, έχουμε ένα τραπεζικό σύστημα πιο συμπαγές, αποδοτικό και ανταγωνιστικό», τόνισε σχετικά.

Επιπλέον, ο κ. Προβόπουλος αναφέρθηκε στη σημαντική πρόοδο που σημειώνει η ελληνική οικονομία ως προς τη δημοσιονομική προσαρμογή, την ανάκτηση της ανταγωνιστικότητάς της, την αντιμετώπιση του ελλείμματος τρεχουσών συναλλαγών και την προώθηση των μεταρρυθμίσεων, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «η επαναφορά της Ελλάδας στην ανάπτυξη - το Grecovery - είναι καθ’ οδόν».

Την παρουσίαση παρακολούθησαν κορυφαία στελέχη διεθνών επενδυτικών οίκων και θεσμικών χαρτοφυλακίων, όπως JP Morgan, Fidelity, Citadel, Aviva, Eton Park κ.α.