X

Συμφωνία αγοράς πυρομαχικών από τα ΕΑΣ για τις Ένοπλες Δυνάμεις

Υπεγράφη συμφωνία των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΑΣ)  για την κατασκευή σύγχρονων πυρομαχικών με την πιστοποίηση του ΝΑΤΟ, με τα οποία θα ανεφοδιαστεί ο στρατός.

Ant1news



Η συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών υπεγράφη την Τετάρτη, παρουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου και της αναπληρώτριας υπουργού Φώφης Γεννηματά.

Η συμφωνία προβλέπει την αγορά 265.000 πυρομαχικών τύπου 40 χιλιοστών, αξίας 18,5 εκατομμυρίων ευρώ και θεωρείται σημαντική από  την κυβέρνηση τόσο όσον αφορά την ασφάλεια του στρατιωτικού εξοπλισμού, όσο και λόγω της στήριξης στην ελληνική αμυντική βιομηχανία.

«Η συμφωνία αποδεικνύει την εμπιστοσύνη της ελληνικής κυβέρνησης και του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας στις δυνατότητες της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας. Αποτελεί δε, ένα σημαντικό βήμα για την εξυγίανση και τη βιωσιμότητα των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων και ένα επιπλέον ισχυρό μήνυμα της ανάκαμψης, της ανάπτυξης και της προόδου της ελληνικής οικονομίας», δήλωσε σχετικά ο κ. Αβραμόπουλος.