X

Ο Τύπος της Παρασκευής

Ο εορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς, η ελληνική πρωτιά σε αύξηση φόρων στις επιχειρήσεις, και η έκθεση SOS του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας μονοπωλούν το ενδιαφέρον του σημερινού Τύπου.

Ant1news

Η μαζική συμμετοχή στον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς, η υψηλή θέση που κατέχει η Ελλάδα στη φορολογία σύμφωνα με έρευνα της KPMG, τα χρέη του Μεγάρου Μουσικής, καθώς και το σήμα κινδύνου που εκπέμπει ο ΠΟΥ για την υπερβολική χρήση των αντιβιοτικών η οποία αυξάνει την αντοχή επικίνδυνων βακτηρίων είναι ορισμένα από τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων. 

Η ΑΥΓΗ: Νέοι φόροι 18,6 δις και 17 δις περικοπές – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ… ΕΞΟΝΤΩΣΗΣ ΑΠΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ----Ουρές για ένα λάχανο… Η ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΝΟΜΗ ΕΔΕΙΞΕ ΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ----1η ΜΑΗ – Ποτέ ξανά άνεργη Πρωτομαγιά!----Πληρωμένη απάντηση Γλέζου-Δραγασάκη στον Στουρνάρα για το… νόμισμα----Νομικό αλαλούμ για τις άδειες του λούνα παρκ----Στίγμα η συμμετοχή Θ. Πλεύρη στο ψηφοδέλτιο Σπηλιωτόπουλου – ΣΙΓΗ ΙΧΘΥΟΣ ΑΠΟ ΤΗ Ν.Δ.----Το εξώδικο Πάγκαλου για τον… Οτσαλάν και η απάντηση της «Αυγής»----Ομόφωνη στήριξη Δρίτσα από τους Οικολόγους Πράσινους. 

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Στις αγορές τώρα και επιχειρήσεις – Μετά το Δημόσιο και τις τρεις τράπεζες, ακολουθούν Εθνική, ΔΕΗ και άλλες----Επιμελητήρια επιδιώκουν διατήρηση υποχρεωτικών εγγράφων – Προαιρετικές από το 2015----3.250 Έλληνες στο μάθημα της Coursera- Για την επιχειρηματικότητα----Ευρωστία οικονομίας και υπερκατανάλωση πολυτελείας στην Κίνα----Τα επιτελεία της επικοινωνίας – Συγκροτήθηκαν στα κόμματα και παράγουν τα βασικά συνθήματα και διλήμματα----Αποπειράθηκαν κατάληψη κτιρίου του ΕΚΠΑ γιατί δεν είχαν στέκι – «Απειλούνται» τώρα με… ΕΔΕ----ΕΡΕΥΝΑ ΤΗΣ KPMG – Ελληνική πρωτιά σε αύξηση φόρων στις επιχειρήσεις----Συγκρούσεις και τραυματισμοί στην Κωνσταντινούπολη. 

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Συμπόρευση και ισχυροποίηση του ΚΚΕ για να είναι ισχυρός και ο λαός – Δήλωση του ΓΓ της ΚΕ, Δ. Κουτσούμπα, από την Πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Αθήνα----ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΚΕΝΤΡΟΥ-ΣΥΝΟΙΚΙΩΝ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ – Ανάπλαση με γνώμονα τις λαϊκές ανάγκες----ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ – Αποτυπώνει τη συνέχιση του  ίδιου αντιλαϊκού δρόμου----ΤΟΜΕΑΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΕ ΠΑΤΡΑΣ ΤΗΣ ΚΝΕ – Μεγάλη συμμετοχή στη διάλεξη για τον Γ. Ρίτσο και το έργο του. 

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: ΗΛΕΚΤΡΟΣΟΚ ΣΤΑ ΕΞΟΧΙΚΑ – Αυξήσεις ρεύματος (βάσει μνημονιακής δέσμευσης) στις χαμηλές καταναλώσεις – ΕΩΣ ΚΑΙ 25% - Εξαιρούνται όσα χρησιμοποιούνται πλέον από τους ιδιοκτήτες τους ως κύρια κατοικία----Το αδιαχώρητο για μια μικρή σακούλα δωρεάν λαχανικά----ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΔΑΝΕΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ----Μεσοπρόθεσμο με τα μέτρα κρυμμένα----Έσβησε η γιαγιά του Πόντου----Το «μήνυμα» του δικαστή που παρουσίασε ο Κασιδιάρης----Ι. ΒΡΟΥΤΣΗΣ – «Έρχονται μειώσεις σε επικουρικές, εφάπαξ»----ΣΤΑΥΡΩΣΗ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ----ΟΤΑΝ ΟΙ… ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΤΟΥ ΣΔΟΕ «ΤΡΩΝΕ» ΚΑΡΕΚΛΕΣ----Ιωάννινα: Άφωνοι με τα «αρρωστημένα» βίντεο του 47χρονου παιδόφιλου παιδιάτρου. 

ΕΘΝΟΣ: ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ για τον φόρο ακινήτων 2014 – ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΑ-ΠΛΗΡΩΜΗ ΣΕ 6 ΔΟΣΕΙΣ----ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ – ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΔΑΚΡΥΓΟΝΑ----Η ΑΤΖΕΝΤΑ ΣΑΜΑΡΑ-ΤΣΙΠΡΑ – Μονομαχία αρχηγών με φόντο τις κάλπες για Μνημόνιο-Οικονομία----42 χρόνια μετά τον κατηγορούν για δολοφονία του IRA – ΒΡΕΤΑΝΙΚΗ ΣΚΕΥΩΡΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ Ο ΤΖΕΡΙ ΑΝΤΑΜΣ. 

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ – Σχέδιο αλλαγών στα όρια ηλικίας για τις πρόωρες συντάξεις – ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΟ «ΣΕΝΑΡΙΟ Β’» ΤΗΣ ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ----«ΒΟΜΒΑ» ΤΣΙΠΡΑ: ΤΟ ΕΥΡΩ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΕΤΙΧ----Σύλληψη-βόμβα στην Ιρλανδία – Ο ΗΓΕΤΗΣ ΤΟΥ «ΣΙΝ ΦΕΪΝ» ΤΖΕΡΙ ΑΝΤΑΜΣ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΣΕ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ IRA ΤΟ 1972----«Κράκερς» κλέβουν χιλιάδες ευρώ από συναλλαγές εταιριών – 40 ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ----ΤΙ ΦΕΡΝΕΙ ΤΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ 2015-2018 – «ΟΧΙ» ΣΕ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ, «ΝΑΙ» ΣΕ ΜΕΙΩΣΗ ΦΟΡΩΝ ΚΑΙ 51.500 ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ----ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΡΤΖΙΔΗΣ – Ομολόγησε ευθύνες του Δήμου στο λούνα παρκ της τραγωδίας----ΕΦΥΓΕ Η «ΓΙΑΓΙΑ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ», ΧΑΝΟ ΧΑΛΟ, ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 105 ΕΤΩΝ. 

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΖΟΥΓΚΛΑΣ και στο Δημόσιο – Απολύσεις, ενοικιαζόμενοι υπάλληλοι, νέο μισθολόγιο και άρση μονιμότητας----«Ποτέ ξανά άνεργη Πρωτομαγιά»----ΝΕΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ – Καταιγίδα φόρων, «τσεκούρι» παροχών----ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΙΣΡΑΗΛΙΤΩΝ – Το Ολοκαύτωμα τρώει τον Πλεύρη----ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΦΟΡΩΝ – Ισόβια σε τρεις προϊσταμένους εφοριών----ΕΚΠΤΩΣΗ ΠΡΟΣΤΙΜΟΥ – Προεκλογική ενοια για τα αυθαίρετα----(Ν)ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ – Σβήνουν 230 εκ. που χρωστά το Μέγαρο Μουσικής. 

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: Μαχαίρι στις πρόωρες συντάξεις – Μετά τις εκλογές, σαρωτικές αλλαγές στο Ασφαλιστικό----Μεσοπρόθεσμο: τετραετής προϋπολογισμός λιτότητας----Οι ανάρμοστες σχέσεις Τσίπρα-Παππά----ΠΑΣΟΚ – Στους ρυθμούς του Γιώργου….----ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ – Της ανεργίας και της οργής----ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ – Όχι στον 13ο και 14ο μισθό----ΦΕΣΤΙΒΑΛ GRAFFITI – Η τέχνη ενάντια στον ρατσισμό. 

ΤΑ ΝΕΑ: Σήμα κινδύνου για τα αντιβιοτικά – Έκθεση SOS του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας επισημαίνει ότι τα μικρόβια γίνονται πολύ ανθεκτικά----ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΕΠΕΤΕΙΟΣ – Λουλούδια, αίμα και δακρυγόνα----ΚΑΛΑ ΝΕΑ – Ανοίγουν οι αγορές – 65.000 προσλήψεις – Άλμα στον τουρισμό----ΤΖΕΡΙ ΑΝΤΑΜΣ – Κατηγορείται για φόνο 42 χρόνια μετά----ΠΑΙΔΕΙΑ – Και νέες αλλαγές για τα πτυχία των κολεγίων----ΤΑΦΟΣ-ΦΩΤΟΤΥΠΙΑ Ο Τουταγχαμών «ψαρεύει» τουρίστες για την Αίγυπτο----ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ – ο εμφύλιος της Μαδρίτης και η αποκαθήλωση Μουρίνιο, Γκουαρντιόλα. 

ESPRESSO: ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ – ΓΙΟΣ ΜΟΥ ο Κυριάκος; Όχι βέβαια! Προδημοσίευση από το βιογραφικό βιβλίο του Τέρη Χρυσού----ΣΟΚ! Ζώο βιάζει ένα μωράκι στα βίντεο του παιδιάτρου----Γ. ΣΑΜΑΡΑΣ – Επιστρέφει αλλά για τη Φουρέιρα----ΟΡΓΗ ΚΑΙ ΑΓΩΓΕΣ ΓΙΑ ΤΑ «ΟΡΓΙΑ» ΣΕ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΤΗΣ ΧΑΛΚΗΣ----Το «Εξπρές του μεσονυχτίου» για τον ντράμερ των Scorpions----Οι μέρες που ο Βουτσάς δεν είχε να φάει.