X

Διασπάθιση δημοσίου χρήματος στο Δήμο Ελληνικού

Η τραγωδία στο λούνα παρκ έριξε τους προβολείς του δημοσίου ενδιαφέροντος στη δραστηριότητα των δημοτικών αρχών του Ελληνικού.

Ant1news

Η κορυφή ενός παγόβουνου κακοδιαχείρισης και διασπάθισης δημοσίου χρήματος φαίνεται πως ήταν η αμαρτωλή συνεργασία του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης με τον επιχειρηματία του Λούνα Παρκ, που στοίχισε τη ζωή στο μικρό αγγελούδι.

Ο ΑΝΤ1 αποκαλύπτει και άλλες πτυχές από τα έργα και τις ημέρες του Χρήστου Κορτζίδη, που ήδη βρίσκονται στα χέρια των ράμπο της δημόσιας διοίκησης.

Ο απερχόμενος δήμαρχος έδειχνε μια προτίμηση στις απευθείας αναθέσεις. Από το 2011 μέχρι και το πρώτο εξάμηνο του 2012 δαπανήθηκαν έτσι για τις προμήθειες του δήμου σχεδόν 770.000 ευρώ.  Σύμφωνα με την έγγραφη καταγγελία προς τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης υπήρξαν περιπτώσεις, όπως φαίνεται και στον συγκεκριμένο πίνακα, στις οποίες οι αγορές υλικών κόστισαν στο δήμο σχεδόν τα πενταπλάσια χρήματα.

Αίσθηση προκαλεί ότι στον ισολογισμό για το 2012 δεν περιλαμβάνονται καθόλου δαπάνες για επισκευή και συντήρηση οχημάτων του δήμου.  Έχουν καταχωρηθεί όμως τιμολόγια για αγορά και τηγάνισμα γαύρου, καθώς επίσης για τρόφιμα όπως πεϊνιρλί και τσουρέκια.

Την περίοδο 2011-2012 ο Χρήστος Κορτζίδης πλήρωσε με τη μέθοδο του εντέλλεστε πάνω από 1,2 εκατομμύρια ευρώ. Κάποια από αυτά χρησιμοποιήθηκαν για τη μισθοδοσία υπαλλήλων, οι οποίοι συνέχιζαν να πληρώνονται παρότι είχαν λήξει οι συμβάσεις τους.

Για την υπόθεση των συμβασιούχων το συμβούλιο των αιρετών είχε επιβάλει τον προηγούμενο Φεβρουάριο στον Χρήστο Κορτζίδη την ποινή της 10ημερης αργίας. Παράλληλα ο απερχόμενος δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης ελέγχεται και για τις προσλήψεις προσωπικού που έκανε κατά τη διάρκεια της θητείας του.