X

Το... «μάτι» της Google

Το Google Earth φέρνει στο φως μερικά «απίστευτα» σημεία της Γης.

Ant1news


Το… «μάτι» της Google «τα πανθ΄ορά». Ωστόσο, πολλά από αυτά ενίοτε μοιάζουν μάλλον ανεξήγητα και δίνουν το έναυσμα για αστικούς μύθους.

Από συντρίμμια στρατιωτικών αεροπλάνων και μυστηριώδη σχήματα χαραγμένα στην έρημο Γκόμπι μέχρι το νησί φάντασμα στο Νότιο Ειρηνικό και το νησί με το όνομα ενός δισεκατομμυριούχου.

Το Νησί Φάντασμα
Αυστραλοί ερευνητές εντόπισαν, το 2012, ένα νησί στο μέγεθος του Μανχάταν στο Νότιο Ειρηνικό. Το Sandy Island, βορειοδυτικά της Νέας Καληδονίας. Ωστόσο, όταν οι επιστήμονες κατέπλευσαν στην περιοχή βρήκαν, μόνον, νερό αντί για στέρεο έδαφος.

 

Η Λίμνη αίματος
Μία κατακόκκινη λίμνη βρίσκεται κοντά στην πόλη Σαντρ του Ιράκ. Δεν υπάρχει, όμως, ακόμη, καμία επίσημη εξήγηση για το χρώμα του νερού.


Το νησί της λίμνης
Βρίσκεται στο κέντρο μίας λίμνης, η οποία βρίσκεται στο κέντρο ενός νησιού, το οποίο  βρίσκεται μέσα σε μία λίμνη που απέχει 75 μίλια από τη νότια ακτή του νησιού της Victoria, στο Βόρειο Καναδά.

Το ναυάγιο
Το, εμπορικό πλοίο από τη Βολιβία, SS Jassim, προσάραξε και βυθίστηκε στον ύφαλο Γουινγκατ στα ανοικτά των ακτών του Σουδάν το 2003. Με μήκος 81 μέτρα, είναι ένα από τα μεγαλύτερα ναυάγια ορατά στο Google Earth.

 

Το φιλί της άμμου
Είναι ένας σχηματισμός λόφου που βρίσκεται στο Νταρφούρ, του Σουδάν.


Το τριγωνικό UFO
Ένα τρίγωνο διάστικτο με λαμπερά φώτα εμφανίζεται στη μέση ενός πεδίου, στην Αυστραλία.  Ανακαλύφθηκε το 2007, οπότε και το ονόμασαν τριγωνικό ούφο που πιάστηκε επ' αυτοφώρω να αιωρείται πάνω από τη Γη.


Το αστέρι του Καζακστάν

Σε μια απομονωμένη γωνιά του Καζακστάν, υπάρχει ένα μεγάλο αστέρι, με διάμετρο 366 μέτρα χαραγμένο στο έδαφος. Το πεντάκτινο αστέρι που περιβάλλεται από έναν κύκλο, εμφανίζεται στο Google Maps και με ακόμη μεγαλύτερη λεπτομέρεια στο Google Earth.