X

Ρωσικά βομβαρδιστικά πέταξαν μέχρι τις ακτές της Καλιφόρνια

Αμερικανός πτέραρχος αποκάλυψε ότι η Μόσχα προκαλεί με αποστολές βομβαρδιστικών κοντά στις ακτές της Καλιφόρνια και της βάσης στη νήσο Γκουάμ, στον Ειρηνικό Ωκεανό.

Ant1news

Ο επικεφαλής των αμερικανικών δυνάμεων στον Ειρηνικό, πτέραρχος Χέρμπερτ Καρλάιλ, αποκάλυψε ότι η ρωσική παρέμβαση στην Ουκρανία έχει συνοδευτεί από «αυξημένη δραστηριότητα» στον εναέριο χώρο της Ασίας και του Ειρηνικού, σε μία «απόπειρα επίδειξης ισχύος».

Ο πτέραρχος Καρλάιλ, ο οποίος έχει το προσωνύμιο «γεράκι», δήλωσε ότι ρωσικά αεροσκάφη έφθασαν μέχρι τις ακτές της Καλιφόρνια και την αμερικανική βάση στη νήσο Γκουάμ.

Μιλώντας στο Κέντρο Στρατηγικών και Διεθνών Σπουδών της Ουάσινγκτον, ο αμερικανός πτέραρχος αποκάλυψε ότι σε μία περίπτωση μαχητικά F-15 αναχαίτισαν ρωσικό βομβαρδιστικό τύπου Tupolev Tu-95. «Συσχετίζουμε πολλά από αυτά τα περιστατικά με όσα εκτυλίσσονται στην Ουκρανία», πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν επανέφερε στο προσκήνιο τα «στρατηγικά βομβαρδιστικά αεροσκάφη», τα οποία είχαν μπει στο «ψυγείο» από το 1992, μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης.