X

Ανοίγουν και πάλι οι λαϊκές αγορές

Την απόφαση να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις τους έλαβαν οι ομοσπονδίες των λαϊκών αγορών, ευχαριστώντας την αντιπολίτευση και τον Μιχάλη Κασσή.

Ant1news



Μετά τις νομοτεχνικές βελτιώσεις στο νομοσχέδιο για τις λαϊκές αγορές από τον υπουργό Ανάπτυξης, το οποίο υπερψηφίστηκε την Τρίτη με 141 ψήφους υπέρ έναντι 98 κατά, οι Ομοσπονδίες των λαϊκών αγορών, σε έκτακτη απογευματινή τους συνεδρίαση, αποφάσισαν ομόφωνα την αναστολή της απεργίας διαρκείας.

Το νομοσχέδιο ψηφίστηκε στην Ολομέλεια της Βουλής στην ονομαστική ψηφοφορία που προκάλεσε ο ΣΥΡΙΖΑ στα επίμαχα άρθρα και τις τροπολογίες. Το νομοσχέδιο υπερψήφισαν 141 βουλευτές έναντι 98 που το καταψήφισαν.

Η απόφαση για την αναστολή της απεργίας των παραγωγών των λαικών αγορών πάρθηκε «μετά την εξ' αρχής στήριξη σύσσωμης της αντιπολίτευσης, καθώς και την πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ δια του εισηγητή του κ. Μ. Κασσή, τον οποίον συγχαίρουμε και ευχαριστούμε, να καταψηφίσει το επίμαχο άρθρο του Διαχωρισμού και Κληρώσεων των Θέσεων, διασφαλίζοντας τις ήδη υπάρχουσες θέσεις πάγκων των Λαϊκών Αγορών και την εξ' ολοκλήρου μεταφορά των Οργανισμών Λαϊκών Αγορών στις οικείες Περιφέρειες», όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωσή τους.

Ταυτόχρονα, οι Ομοσπονδίες δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους για να ανατραπούν και οι υπόλοιπες ρυθμίσεις που θίγουν τις λαϊκές αγορές, και θα επιμένουν ώσπου η πολιτεία να φτιάξει ένα θεσμικό πλαίσιο που να ανταποκρίνεται στις των καταναλωτών και των παραγωγών των λαϊκών αγορών.