X

Ένας εναντίον όλων… σε μια παρτίδα σκάκι

Ο νορβηγός παγκόσμιος πρωταθλητής Μάγκνους Κάρλσεν έπαιξε με αντιπάλους… όλους τους συμπατριώτες του!

Ant1news

Ήταν μία πρόκληση για έναν πραγματικό πρωταθλητή! Σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση, ο μετρ του σκακιού, Μάγκνους Κάρλσεν, τα «έβαλε» με όλους τους Νορβηγούς!

Οι συμπατριώτες του παγκόσμιου πρωταθλητή στο σκάκι είχαν την δυνατότητα να ψηφίζουν ζωντανά για κάθε επόμενη κίνηση. Τρεις grand masters πρότειναν το επόμενο βήμα στη σκακιέρα, το οποίο επέλεγε τελικά η πλειοψηφία των τηλεθεατών. Συν τοις άλλοις, οι τρεις έμπειροι σκακιστές είχαν και τη βοήθεια ενός υπολογιστή, τον οποίο μπορούσαν να επιστρατεύσουν όταν τα έβρισκαν «σκούρα».

Τον «νορβηγικό λαό» εκπροσωπούσε ένας άνδρα ντυμένος με κόκκινη ολόσωμη φόρμα, που καθόταν απέναντι στον 23χρονο Κάρλσεν. Εκ των υστέρων αποκαλύφθηκε ότι επρόκειτο για τον πρώην πρωταθλητή στο σκι cross-country, Όντβαρ Μπράα.

Για την ιστορία η αναμέτρηση δεν ανέδειξε νικητή. Ήταν ένας και απέναντι του είχε… ένα έθνος! Επομένως και η ισοπαλία δεν ήταν άσχημο αποτέλεσμα.

Από τα 13 του χρόνια, ο Μάγκνους Κάρλσεν είχε ξεχωρίσει με το κοφτερό μυαλό του και έγινε ο δεύτερος νεαρότερος παγκόσμιος πρωταθλητής στο σκάκι, μετά τον Κασπάροφ.