X

Διορία Μιχελάκη σε Δήμους για τους ελέγχους σε παιδότοπους

Με ειδικό σήμα ασφαλείας θα πρέπει να εφοδιαστούν οι παιδότοποι και οι παιδικοί ή βρεφονηπιακοί σταθμοί της χώρας.

Ant1news



Τελεσίγραφο σε παιδικούς ή βρεφονηπιακούς σταθμούς, παιδότοπους και χώρους ψυχαγωγίας παιδιών να προμηθευτούν μέχρι τις 30 Ιουνίου το ειδικό σήμα που θα πιστοποιεί ότι τηρούν τα standards ασφαλείας, έδωσε ο Γιάννης Μιχελάκης.

Ενημερώνοντας την αρμόδια επιτροπή της Βουλής σχετικά με το σύστημα ελέγχου και αδειοδότησης παιδότοπων με αφορμή τον τραγικό θάνατο του 13χρονου παιδιού στο Ελληνικό, ο υπουργός Εσωτερικών, τόνισε ότι ελάχιστοι δήμοι ανταποκρίθηκαν στις επιταγές του νόμου για έλεγχο των παιδικών χαρών, ώστε μετά να προμηθευτούν το ειδικό σήμα ασφαλείας.

«Ή θα προσαρμοστούν ή θα σφραγιστούν. Το σήμα είναι απαραίτητο για να ξέρει ο κάθε γονιός ότι ο χώρος που πάει το παιδί του είναι  πιστοποιημένος. Και πιστεύω ότι οι νέες δημοτικές αρχές που θα εκλεγούν θα έχουν την ευαισθησία να τον κλείσουν αν δεν τηρεί τις προδιαγραφές», τόνισε ο Γιάννης Μιχελάκης.

Αίσθηση πάντως, προκάλεσαν τα στοιχεία του Κέντρου Έρευνας και Πρόληψης που παρουσίασε η Μαρία Ρεπούση, το 2012 είχαμε 770 ατυχήματα σε παιδικές χαρές.