X

«Ελληνικό πρωινό» και στη Λακωνία

Με τη συμμετοχή 11 ξενοδοχείων, σε πρώτη φάση, εντάχθηκε η Λακωνία στο Πρόγραμμα «Ελληνικό Πρωινό».

Ant1news

Πρόκειται για τον πρώτο νομό της Πελοποννήσου που εντάσσεται επίσημα στο πρόγραμμα του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδος. Επισημαίνεται ότι η Λακωνία αποτελεί τον 18ο κατά σειρά νομό που εντάσσεται στο πρότυπο του "Ελληνικού Πρωινού".  

Σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Μονεμβασιά, το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο της Ελλάδας, η Ένωση Ξενοδόχων Λακωνίας σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Λακωνίας παρουσίασαν το «Ελληνικό Πρωινό Πελοποννήσου για τη Λακωνία».  

Ο επικεφαλής του προγράμματος «Ελληνικό Πρωινό» και μέλος του Δ.Σ. του Ξ.Ε.Ε., Γιώργος Πίττας στο πλαίσιο της ομιλίας του ανέφερε ότι μέχρι σήμερα 276 ξενοδοχεία σε όλη την Ελλάδα προσφέρουν Ελληνικό Πρωινό, εκ των οποίων τα 28 προέρχονται από την περιοχή της Πελοποννήσου και συγκεκριμένα 11 από τη Λακωνία: η Γεώδη (Άρνα), οι Διόσκουροι (Σπάρτη), το Τελέτον (Σπάρτη), το Kinsterna (Μονεμβασιά), το Lazareto (Μονεμβασιά), το Theophano (Μονεμβασιά), το Kotronas (Κότρωνας), το Κυρίμαι (Γερολιμένας), ο Πύργος Πετρουλάκη (Γύθειο), το Ευμέλια (Γούβες) και το PAalazzo (Αρχάγγελος). Από τους υπόλοιπους νομούς της Πελοποννήσου, η Μεσσηνία έχει συνολικά 5 ξενοδοχεία ενταγμένα στο Ελληνικό Πρωινό, η Αρκαδία 4, η Ηλεία 3, η Αχαΐα 2, η Κορινθία 2 και η Αργολίδα 1. 

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Λακωνίας, Δημήτρης Πολλάλης, κατά την παρουσίαση του προγράμματος υπογράμμισε ότι, το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο της Ελλάδος έχει ξεκινήσει το πρόγραμμα Ελληνικό Πρωινό, το οποίο υλοποιείται από το 2010 με βασικό σκοπό τον εμπλουτισμό του πρωινού που προσφέρεται στα ελληνικά ξενοδοχεία, με προϊόντα της Ελληνικής γης και με παραδοσιακά προϊόντα της κάθε περιοχής της Ελλάδος.