X

Αναχώρησε για τις ΗΠΑ η τουρίστρια που κόντεψε να χάσει τη ζωή της από βαρελότο

Να επιστρέψει στην Κρήτη, ώστε να ευχαριστήσει όλους όσοι στάθηκαν στο πλευρό της τις ημέρες της νοσηλείας της, έχει σκοπό η 52χρονη.

Ant1news

Το χαμόγελο έβγαινε με δυσκολία από τα χείλη της 52χρονης Αμερικανίδας τουρίστριας, που τραυματίστηκε το βράδυ της Ανάστασης, στη Σαντορίνη, από ένα βαρελότο.

Βγαίνοντας από το Βενιζέλειο Νοσοκομείο του Ηρακλείου, όμως, βρήκε το κουράγιο να ευχαριστήσει όσους στάθηκαν στο πλευρό της. 

«Θέλω να ευχαριστήσω τους ευγενικούς και γενναιόδωρους ανθρώπους της Κρήτης για την αγάπη, τη φροντίδα και το ενδιαφέρον τους. Υπήρχαν τόσοι πολλοί, που πέρασαν να με δουν, να μου πουν ένα «γεια» και να με περιβάλλουν με την ευγένειά τους, που δεν θα μπορώ να τους το ξεπληρώσω. Θέλω να ευχαριστήσω τους καλούς γιατρούς και τις νοσοκόμες και το προσωπικό του νοσοκομείου», είπε η 52χρονη.

Στην ερώτηση, μάλιστα, των δημοσιογράφων εάν θα επισκεφθεί και πάλι την Κρήτη, αυτήν τη φορά από επιλογή, απάντησε: «Θα το κάνω, μόλις γίνω καλύτερα, για να μπορέσω να ξαναδώ κάποιους ανθρώπους και να τους ευχαριστήσω. Ειλικρινά, εκτιμώ όλα όσα έκαναν για μένα.» 

Η 52χρονη και άλλα έξι άτομα, μεταξύ των οποίων και ο σύζυγός της, τραυματίστηκαν τη νύχτα της Ανάστασης.

Σε κρίσιμη κατάσταση με τραύματα στα πόδια και την πλάτη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Ηρακλείου. Εκεί διαπίστωσαν ότι είχε υποστεί ρήξη του παχέος εντέρου από το ωστικό κύμα και κινδύνευε η ζωή της.

Λίγες ημέρες αργότερα ο σύντροφός της έκανε έκκληση για τη ζωή της. 

Οι δυο τους πήραν εξιτήριο και αναχώρησαν για τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου η 52χρονη θα  χρειαστεί να υποβληθεί και σε νέες επεμβάσεις. 

Εκτός από την 52χρονη, ακόμα μία συμπατριώτισσά της, που είχαν τραυματιστεί μαζί από το βαρελότο είχε μιλήσει με τα καλύτερα λόγια για την περίθαλψή της στο Ηράκλειο.