X

Μαθητές φορώντας φούστες καταγγέλλουν τον σεξισμό

Περίπου 100 μαθητές με φούστες πήγαν για μάθημα σε λύκειο στη Νάντη (δυτική Γαλλία).

Ant1news


«Τη δανείστηκα από την αδελφή μου», «εμένα μου τη δάνεισε η μητέρα μου» εξήγησαν οι μαθητές προσερχόμενοι στο λύκειο  Κλεμανσό, φορώντας φούστες μπλε, μοβ, μαύρες ή εμπριμέ, με βολάν, ακόμα και σκοτσέζικα κιλτ.

Περί τις 100 μαθήτριες, που φόραγαν, επίσης, φούστες, συμμετείχαν στην εκστρατεία ευαισθητοποίησης για το πρόβλημα του σεξισμού που είχαν ονομάσει «Αυτό που ξεσηκώνει η φούστα», μετά την πρωτοβουλία μελών των μαθητικών συμβουλίων και την οποία αποδέχτηκε η Ακαδημία της Νάντης στη βάση του εθελοντισμού των ιδρυμάτων.

Η πρωτοβουλία αυτή έγινε στόχος σωρείας επικρίσεων από βουλευτές της Δεξιάς, καθώς και από οργανώσεις που αντιτίθενται στο γάμο ομοφυλοφίλων, που κατέστη νόμιμος το Μάιο του 2013.

Ο υπουργός Παιδείας Μπενουά Χαμόν, απαντώντας στην καταγγελία  της βουλευτού του συντηρητικού UMP Βερονίκ Λουαζί για « επιχείρηση συστηματικής κατεδάφισης των σημείων αναφοράς που συγκροτούν τη δομή των παιδιών μας» κατήγγειλε, με τη σειρά του, τα «ψέματα που διαδίδουν οι ακραίες οργανώσεις».



Σε  διαδήλωση εναντίον του σεξισμού μπροστά από λύκειο της Νάντης, σημειώθηκαν συμπλοκές και χρειάστηκε η επέμβαση των δυνάμεων επιβολής της τάξης.