X

3,2 δισ. ευρώ κόστισε στον Ριμπολόβλεφ το διαζύγιό του

Ποσό ανάλογο με τις δόσεις των πακέτων στήριξης των κρατών-μελών της ευρωζώνης, έλαβε η πρώην σύζυγος του Ρώσου δισεκατομμυριούχου, Ελένα Ριμπολόβλεβα.

Ant1news



Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της Le Temps, η πρώην σύζυγος του Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ, ιδιοκτήτη της Μονακό, έλαβε πάνω από 4 δισ. ελβετικά φράγκα (3,295 δισεκατομμύρια ευρώ) για το διαζύγιό τους, μετά από σχετική απόφαση ενός δικαστηρίου την περασμένη εβδομάδα στη Γενεύη.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται, το πρωτοβάθμιο δικαστήριο της Γενεύης επιδίκασε τη μισή από την περιουσία του ολιγάρχη στην Ελένα Ριμπολόβλεβα,  που κατοικεί στη Γενεύη. Ένας εκπρόσωπος του δικαστηρίου δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι αυτού του είδους η απόφαση δε ανακοινώνεται παρά μόνο στους αντιδίκους.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, το δικαστήριο επιδίκασε στην Ελένα Ριμπολόβλεβα το ποσό των 4.020.555.987,20 ελβετικών φράγκων (3.295 δισ. ευρώ), ενώ η πρώην σύζυγός του κέρδισε επίσης και την επιμέλεια της μικρότερης κόρης του ζευγαριού, ηλικίας 13 ετών. 

Το ζευγάρι, που παρέμεινε μαζί για 23 χρόνια και είχε ζήσει στην Κύπρο, βρισκόταν σε διάσταση από το 2008, σύμφωνα με τους όρους του διαζυγίου. Η Ελένα Ριμπολόβλεβα διεκδικούσε πολλά δισ. δολάρια από τον ιδιοκτήτη της Μονακό, του οποίου η περιουσία εκτιμάται στα 9 δισ. δολάρια και όπως φάνηκε από την απόφαση, κέρδισε αρκετά από αυτά.

Ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος απέκτησε την Μονακό το Δεκέμβριο του 2011 και ζει στο πριγκιπάτο, ενώ μεταξύ άλλων τα τελευταία χρόνια αγόρασε το νησί Σκορπιός στην Ελλάδα, που ανήκε στην οικογένεια Ωνάση, μια βίλα στο Μαϊάμι από τον Ντόναλντ Τραμπ, τον Αμερικανό δισεκατομμυριούχο, και άλλη μία από τον ηθοποιό Γουίλ Σμιθ στη Χαβάη, όπως και μια έκταση στο Σεντ Τροπέ, στη νότια Γαλλία.   Την Ελένα την παρακολουθούσαν σχεδόν πάντα ιδιωτικοί ερευνητές από τότε που ζήτησε το διαζύγιο, όπως είχε η ίδια αποκαλύψει σε μια συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στο ελβετικό περιοδικό Bilan, ενώ τον Φεβρουάριο την είχε ανακρίνει η κυπριακή αστυνομία καθώς θεωρείτο ύποπτη για την κλοπή ενός δακτυλιδιού με διαμάντι αξίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ.

Η οικογένεια Ριμπολόβλεφ είχε υποβάλει μήνυση εναντίον της Ελένα κατηγορώντας την για την κλοπή του κοσμήματος, αξίας 25 έως 30 εκατ. ευρώ, που ανήκε στην περιουσία της οικογένειας, όμως τελικά αφέθηκε ελεύθερη χωρίς να της απαγγελθούν κατηγορίες.