X

Έτσι θα γίνουν οι πυροσβέστες "υπεράνθρωποι"

Ένα επαναστατικό κουστούμι «ράβουν» για τους πυροσβέστες το οποίο θα τους μετατρέπει σε μία ζωντανή μηχανή κατάσβεσης πυρκαγιών.

Ant1news

Ατρόμητοι θα είναι πλέον οι πυροσβέστες στο άμεσο μέλλον χάρη σε μια «πυρίμαχη» στολή που σχεδιάζεται και αναμένεται να προκαλέσει επανάσταση στην κατάσβεση των πυρκαγιών.

Συγκεκριμένα, ένας σχεδιαστής από τη Μελβούρνη ο Ken Chen αποφάσισε να δημιουργήσει ένα επαναστατικό «εξωσκελετό» ειδικά διαμορφωμένο για να χρησιμοποιείται από τους πυροσβέστες. Ο «εξωσκελετός» αυτός θα κάνεις τους πυροσβέστες του μέλλοντος να έχουν υπεράνθρωπες δυνάμεις σώζοντας εγκλωβισμένους μέσα από ένα φλεγόμενο κτίριο.

«Κάθε χρόνο, υπάρχουν περίπου 15.500 πυρκαγιές σε κτήρια που προκαλούν τουλάχιστον 60 θανάτους και του 930 τραυματισμούς», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ken Chen.

Το κοστούμι μπορεί να μεταφέρει φορτία έως και 91 κιλά και θα είναι δεμένο πάνω από τα ρούχα των πυροσβεστών. Σύμφωνα με τον σχεδιαστή, ο «εξωσκελετός» θα ζυγίζει 23 κιλά και θα λειτουργεί με μπαταρίες λιθίου που θα προσφέρει λειτουργία τουλάχιστον δύο ωρών.