X

Έρχεται το αυτοκίνητο χωρίς τιμόνι και πεντάλ

Η Google ετοιμάζεται να αρχίσει την παραγωγή πλήρως αυτόνομων αυτοκινήτων που δεν απαιτούν… οδηγό!

Ant1news

Ένα κουμπί «Stop-Go» είναι το μόνο που χρειάζεται να πατήσει ο επιβάτης του αυτοκινήτου, αφού καταχωρήσει τον προορισμό του στον υπολογιστή του «έξυπνου» αυτοκινήτου. Τα υπόλοιπα τα κάνει μόνο του…

Η Google ανακοίνωσε πως είναι έτοιμη να προχωρήσει στην παραγωγή και τον έλεγχο των πρωτότυπων αυτοκινήτων, τα οποία χαρακτηρίζει «οχήματα του μέλλοντος».

Πρόκειται για διθέσια οχήματα, που κατασκευάζει η ίδια η Google, και είναι εξοπλισμένα με αισθητήρες και δορυφορικό πλοηγό. Είναι ηλεκτρικά και φιλικά προς το περιβάλλον, ενώ η ταχύτητα φθάνει τα 40 χλμ/ώρα για λόγους ασφαλείας.

Η πλοήγηση θα εκμεταλλεύεται τους νέους χάρτες Google Maps, οι οποίοι ανανεώνονται διαρκώς.

Για την ώρα, τουλάχιστον, και μέχρι να γίνουν με επιτυχία όλοι οι απαραίτητοι έλεγχοι, τα οχήματα θα φέρουν και χειριστήρια, προκειμένου ο επιβάτης να μπορεί να πάρει τον έλεγχο σε περίπτωση ανάγκης.

Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, πως ήδη έχουν κάνει την εμφάνισή τους οι πρώτες αντιδράσεις. Όπως, του Σβεν Μπέικερ, εκτελεστικού διευθυντή του Κέντρου Έρευνας Αυτοκίνησης του Στάνφορντ, ο οποίος επισήμανε πως οι άνθρωποι θα ξεχάσουν να οδηγούν και δε θα ανταποκρίνονται το ίδιο αποτελεσματικά σε περίπτωση που απαιτηθεί να παρέμβουν σε μία επείγουσα κατάσταση.