X

Λήγει η προθεσμία για το Ε9-Δεν θα δοθεί παράταση

Λήγει την Παρασκευή η προθεσμία για την υποβολή της δήλωσης περιουσιακής κατάστασης (Ε9), από τους υπόχρεους φορολογούμενους. Υπενθυμίζεται ότι η υποβολή της δήλωσης εκπροθέσμως, επιβαρύνεται με πρόστιμο 100 ευρώ.

Ant1news

Επί των στοιχείων περιουσιακής κατάστασης των φορολογουμένων, θα βασιστεί η έκδοση των εκκαθαριστικών για τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ).

Υπενθυμίζεται ότι υποχρέωση υποβολής δήλωσης Ε9 για το έτος 2014 έχουν όσοι φορολογούμενοι είχαν μεταβολές στην περιουσιακή τους κατάσταση εντός του έτους 2013.

Να δοθεί παράταση για την υποβολή του Ε9 ζήτησε ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος Κωνσταντίνος Κόλλιας: «Τα νέα προβλήματα, που παρουσιάζονται ξανά από χθες στο TAXISNET, καθιστούν αδύνατη την υποβολή Ε9 από τους φορολογούμενους στη συντριπτική πλειονότητα των περιπτώσεων. Για το σκοπό αυτό, κρίνεται περισσότερο από απαραίτητη η παράταση της προθεσμίας για την υποβολή του εντύπου, έως τις 30 Ιουνίου, μαζί με τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος, ώστε να σταματήσει το ταχύτερο δυνατό η ταλαιπωρία των φορολογουμένων.»

«Δεν θα δώσουμε παράταση για το Ε9. Οι πολίτες πρέπει να ασχοληθούν από το Σάββατο με τις δηλώσεις Ε1», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοχάρης, που απηύθυνε χαιρετισμό σε εκδήλωση η οποία διοργανώθηκε στο Επαγγελματικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, με θέμα την καταπολέμηση της διαφθοράς.