X

Οι σκηνές της ταινίας που έκαναν τον Στρος Καν να... βγει από τα ρούχα του

Βροχή μηνύσεων αναμένονται από τον πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος-Καν στους υπεύθυνους της ταινίας «Welcome to New York», η οποία εστιάζει στην υπόθεση Sofitel που κατέστρεψε την πολιτική του καριέρα.

Ant1news

Μηνύσεις αναμένεται να καταθέσει ο άλλοτε «Μίστερ Δ.Ν.Τ.», Ντομινίκ Στρος-Καν στους υπεύθυνους της ταινίας «Welcome to New York», η οποία αναφέρεται στην υπόθεση του "Sofitel", που προκάλεσε την πτώση του τότε γενικού διευθυντή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και έβαλε τέλος στις πολιτικές του φιλοδοξίες.

Η ταινία εστιάζει στη σουίτα του Hotel Sofitel, εκεί όπου η καμαριέρα του ξενοδοχείου φέρεται να δέχτηκε σεξουαλική επίθεση από τον άλλοτε ισχυρό Στρος-Καν. Ο σκηνοθέτης της ταινίας Άμπελ Φεράρα παρουσιάζει έναν φιλήδονο Στρος-Καν, που επιδίδεται σε σεξουαλικά όργια και παραδίδεται ψυχή και σώματι στα πάθη που του κατέστρεψαν την πολιτική καριέρα.

Παρά το γεγονός ότι τα ονόματα στην ταινία έχουν παραποιηθεί-πουθενά δεν αναφέρεται το όνομα του πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ οι παραγωγοί της ταινίας υποστηρίζουν ότι οι άνθρωποι του πρώην «Μίστερ Δ.Ν.Τ»  έχουν βάλει εμπόδια στην πορεία του φιλμ.

Στην ταινία που πρωταγωνιστεί ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ και είχε κάκιστες κριτικές μετά την προβολή της στο Φεστιβάλ των Κανών, αναφέρθηκε με σκληρά λόγια ο δικηγόρος του Στρος-Καν,  Ζαν Βέιλ, χαρακτηρίζοντάς την «ένα σκ@τό, μία κουρ@δ@ σκύλου», που περιλαμβάνει και «μία πλευρά αντισημιτισμού,  ενώ η δημοσιογράφος και πρώην σύζυγος του, Αν Σενκλέρ  αποκαλεί την ταινία «βρωμιά». Όπως διαμήνυσε μέσω του δικηγόρου του, Ζαν Βέιλ, είναι «αηδιασμένος και τρομαγμένος από την ταινία αυτή» και θα καταθέσει μήνυση για δυσφήμηση εξαιτίας των κατηγοριών για βιασμό και για τους υπαινιγμούς που εμφανίζονται σε αυτή.