X

Πρεμ Γουάτσα: Η Ελλάδα θα «επιστρέψει»!

Πεπεισμένος πως η Ελλάδα θα κάνει το come back τα επόμενα χρόνια εμφανίστηκε ο επικεφαλής της Fairfax μετά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα.

Ant1news

Του Νίκου Ρογκάκου

Βέβαιος πως «η Ελλάδα θα επιστρέψει τα επόμενα χρόνια», εμφανίστηκε ο «γκουρού» των επενδύσεων, Πρεμ Γουάτσα, διευθύνων σύμβουλος της Fairfax Financial Holdings και επικεφαλής του κονσόρτσιουμ, που στοχεύει σε μακροπρόθεσμες επενδύσεις στη χώρα μας.

Ο κ. Γουάτσα είχε συνάντηση το απόγευμα της Παρασκευής με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, τον οποίο ευχαρίστησε θερμά επειδή «έκανε περισσότερες προσπάθειες από ό,τι όφειλε» .

Ο επικεφαλής της Fairfax δήλωσε ότι συναντήθηκε με 300 στελέχη της Eurobank, τους οποίους διαβεβαίωσε ότι η επένδυση τους θα είναι μακροπρόθεσμη. Επισήμανε, επίσης, ότι η ύφεση και η υψηλή ανεργία φαίνεται πως ανήκουν πλέον στο παρελθόν και ότι όλες οι στατιστικές καταδεικνύουν πως η Ελλάδα κάνει το πολυπόθητο «come back».

Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών τόνισε πως ο κ. Γουάτσα «μας εμπιστεύτηκε όταν όλα φάνταζαν πολύ δύσκολα και τοποθέτησε χρήματα στην Ελλάδα», ενώ σημείωσε πως επένδυσε επειδή «είδε τι κρύβεται πίσω από τα νούμερα».

Ο κ. Γουάτσα σημείωσε ότι ήταν πολύ σημαντικές για την απόφαση του κονσόρτσιουμ του οποίου ηγείται να επενδύσει στην Ελλάδα, οι δύο συναντήσεις που είχαν προηγηθεί με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.