X

Νέες παραλίες... έφεραν στην Κεφαλονιά οι σεισμοί

Καινούριες παραλίες δημιουργήθηκαν στην Κεφαλονιά από τους πρόσφατους σεισμούς που συγκλόνισαν το νησί του Ιονίου.

Ant1news



Εκτός από τις μεγάλες καταστροφές και τα απίστευτα προβλήματα που προκάλεσαν στους κατοίκους της Κεφαλονιάς ο πρόσφατος μεγάλος σεισμός και οι χιλιάδες μετασεισμοί που ακολούθησαν, στο νησί προέκυψε κι ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον γεωλογικό φαινόμενο, σύμφωνα με ερευνητική ομάδα σεισμολόγων του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμα του «Το Βήμα της Κυριακής», στην Κεφαλονιά «αναδύθηκαν» νέες παραλίες από τους σεισμούς. Η ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου Αθηνών με επικεφαλής τον αναπληρωτή καθηγητή Π. Παπαδημητρίου και τον επίκουρο καθηγητή Ι. Κασσάρα, παρατήρησε στην χερσόνησο της Παλικής και συγκεκριμένα στη θέση Λιβάδι ότι η παραλία άλλαξε… μορφή.

Συγκεκριμένα, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η παραλία, που ήταν μόλις μερικά μέτρα, ανυψώθηκε κατά 20 εκατοστά, ενώ πήρε ταυτόχρονα και κλίση. Έτσι, η στενή παραλία επεκτάθηκε και όπως τονίζεται στο δημοσίευμα, αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η θάλασσα ήταν πολύ ρηχή και λόγω των σεισμών προκλήθηκε ανύψωση, με αποτέλεσμα τη δημιουργία μίας νέας ορατής πλέον παραλίας.

Δείτε τις σχετικές φωτογραφίες μετά τους σεισμούς: