X

Αυτό είναι το νέο iOS 8

Την παρουσίαση του νέου iOS 8, καθώς  και νέες υπηρεσίες της παρουσίασε χθες η Apple στα πλαίσια του ετησίου συνεδρίου της, στο Σαν Φρανσίσκο.

Ant1news

Στο ετήσιο συνέδριο της Apple για τους προγραμματιστές παρουσιάστηκε χθες το νέο iOS 8 και μία σειρά νέων υπηρεσιών, από τον κολοσσό της τεχνολογίας.

Η μεγαλύτερη προσθήκη στη νέα έκδοση για τα iPhone και iPad είναι το HomeKit, το λογισμικό που συνδέει τη συσκευή με άλλες οικιακές, επιτρέποντάς της να τις ελέγχει. Κάμερες ασφαλείας του σπιτιού, πόρτες γκαράζ, φώτα και άλλες οικιακές συσκευές εταιρειών όπως η Philips και η Haier είναι συμβατές με το Homekit.

Δεν είναι όμως μόνο οι συσκευές του σπιτιού αλλά και άλλες, όπως τα «έξυπνα περικάρπια», που συγκαταλέγεται στην κατηγορία fitness tracker, που ελέγχουν τις επιδόσεις των χρηστών και τα υπόλοιπα βιομετρικά δεδομένα σε καθημερινή βάση, ενώ η application θα υπολογίζει και τις τάσεις και για μεγαλύτερη χρονική περίοδο.

Πιο εύχρηστη όμως είναι από εδώ και στο εξής και η υπηρεσία iCloud, στην οποία προστίθεται η εφαρμογή iMessages για τα βιντεοσκοπημένα και ηχογραφημένα μηνύματα δίνοντας τη δυνατότητα στα μέλη μιας οικογένειας να μοιράζονται φωτογραφίες, υπενθυμίσεις, αλλά και τις εφαρμογές που έχουν πληρώσει.

Στα νέα προϊόντα που παρουσιάστηκαν ανήκει και το νέο λογισμικό Yosemite, το οποίο είναι η αναθεωρημένη έκδοση του λειτουργικού των υπολογιστών Mac και  έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να μοιάζει περισσότερο με αυτό των iPhone και iPad, επιτρέποντας ευκολότερο συγχρονισμό αρχείων. Σε αυτό περιέχεται και μία αρκετά βελτιωμένη έκδοση του Safari όπως και μια ανανεωμένη εφαρμογή mail.