X

Στο top 10 της Ευρώπης δύο ελληνικά θερινά σινεμά

Tο «Cine Paris», στην Πλάκα, και το «Cine Kamari», στη Σαντορίνη.

Ant1news


Στους δέκα καλύτερους θερινούς κινηματογράφους της Ευρώπης, συγκαταλέγονται το «Cine Paris», στην Πλάκα, και το «Cine Kamari», στη Σαντορίνη, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Guardian.

Για το «Cine Paris», το οποίο βρίσκεται στην τέταρτη θέση της λίστας, η Guardian γράφει: «ένα σινεμά - ταράτσα στην καρδιά της ιστορικής Πλάκας βρίσκεται στη σκιά της Ακρόπολης, κάτι το οποίο προσδίδει μία άλλη ατμόσφαιρα στην κάθε ταινία που προβάλλει. Στις ταινίες που προβάλλονται, συγκαταλέγονται από κινούμενα σχέδια μέχρι πρόσφατα αριστουργήματα, τα οποία πρέπει κανείς να παρακολουθήσει».

Το «Cine Kamari», που καταλαμβάνει την 8η θέση, βρίσκεται σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα «στο καλύτερο σημείο του πλανήτη, για να δει κανείς μία ταινία. Μπορείς σχεδόν να ξαπλώσεις σε μία πολυτελή ξαπλώστρα, αναπνέοντας ένα μείγμα μεθυστικών αρωματικών βοτάνων και απολαμβάνοντας ένα κοκτέιλ κάτω από τα αστέρια του ελληνικού ουρανού».

Τα κορυφαία σινεμά της Ευρώπης

«Κάστρο Μονζουίκ» (Βαρκελώνη)

«Cine Locarno on the lake» (Ελβετία)

«Cine Paris» (Αθήνα)

«Moonlight cinema» (Κανάριοι Νήσοι)


«Cine Kamari» (Σαντορίνη)

«Rathausplatz» (Βιέννη)

 «La Villette» (Παρίσι)


Το «Cromarty cinema» στη Σκωτία, το «Sotto le Stelle» στη Βερόνα και το «Cine Cineteca Bologna» στη Μπολόνια, συμπληρώνουν τη λίστα με τα 10 καλύτερα θερινά σινεμά.