X

Η επόμενη ημέρα από την παραίτηση Θεοχάρη

Σε φορτισμένο κλίμα και με αιχμές οι δηλώσεις του Χάρη Θεοχάρη μετά την παραίτησή του. Η αντίδραση της Κομισιόν και η απάντηση Στουρνάρα.

Ant1news

Παρελθόν από την θέση του γενικού γραμματεία Δημοσίων Εσόδων αποτελεί ο Χάρης Θεοχάρης μετά την χθεσινή του παραίτηση, ωστόσο η εξέλιξη αυτή έχει προκαλέσει αντιδράσεις και ανησυχίες ακόμα και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Πάντως, στο υπουργείο Οικονομικών περιμένουν από σήμερα τις αιτήσεις υποψηφίων για να αναλάβουν την θέση του απερχόμενου Γραμματέα, η οποία αναμένεται να έχει καλυφθεί εντός 10 ημερών σύμφωνα με τον Γιάννη Στουρνάρα.

«Έχω κάνει τη δουλειά μου καλύτερα από όλους τις τελευταίες δεκαετίες, καλύτερα από οποιονδήποτε θα μπορούσε κανείς να το κάνει», δήλωσε ο Χάρης Θεοχάρης στο Star, αφήνοντας σαφείς αιχμές σχετικά με την παραίτησή του.

Ο Χάρης Θεοχάρης, μέσα σε φορτισμένο κλίμα χθες έκανε δηλώσεις μετά την παραίτηση του και τόνισε ότι εκείνος δεν πήρε κανένα μέτρο, ξεκαθαρίζοντας ότι «τα μέτρα τα παίρνει η δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση με την εντολή του λαού».    

«Δεν έχει κανείς το ανάστημα να μου ζητήσει να παραιτηθώ. Τα αποτελέσματα στην δουλειά μου το δείχνουν. Επέλεξα να παραιτηθώ», υπογράμμισε ο κ. Θεοχάρης και πρόσθεσε: «Φεύγω με ψηλά το κεφάλι. Δεν νοιώθω εξιλαστήριο θύμα γιατί κάτι πήγε στραβά. Αυτοί που νοιώθουν ότι κάτι έχει πάει στραβά, ας κοιτάξουν τα δικά τους πεπραγμένα».

Από την πλευρά του, πάντως, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας διέψευσε χθες ότι του ζητήθηκε να πει στον κ. Θεοχάρη να παραιτηθεί, προσθέτοντας ότι «δεν υπάρχει απομάκρυνση, άρα δεν υπάρχει εκτόνωση (σ.σ. με την παραίτηση του κ. Θεοχάρη)».

Πάντως, η παραίτηση του Χάρη Θεοχάρη προκάλεσε ακόμα και την αντίδραση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «ο Χάρης Θεοχάρης διαδραμάτισε ρόλο-κλειδί στον εκσυγχρονισμό και στην ψηφιοποίηση της φορολογικής διοίκησης», ενώ υπογραμμίζει ότι «είναι ουσιώδους σημασίας να διασφαλίσει η κυβέρνηση την πλήρη συνέχεια στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων που έχουν προγραμματιστεί».

«Κακώς εκδήλωσε ανησυχία η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.  Ό,τι επιτεύχθηκε στην Ελλάδα, επιτεύχθηκε με το αίσθημα ευθύνης της κυβέρνησης, των βουλευτών που τη στηρίζουν και κυρίως με τις θυσίες του ελληνικού λαού», ήταν η απάντηση του  Γιάννη Στουρνάρα.

«Στάχτη στα μάτια» χαρακτήρισε ο νεοεκλεγείς βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης τις αλλαγές και τις φήμες των τελευταιών ημέρων σχετικά με τον Χάρη Θεοχάρη και τον Γιάννη Στουρνάρα. Με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο νεοεκλεγείς ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε να αντί για το «ξήλωμα του Θεοχάρη και τη μετακίνηση του Στουρνάρα» να φύγει το «δίδυμο της αποτυχίας, Σαμαράς-Βενιζέλος».