X

Κοινωνικό μέρισμα σε άλλους 120.689 δικαιούχους

Στα 625 ευρώ ανά νοικοκυριό ανέρχεται το μέσο βοήθημα, που έχει δοθεί ως σήμερα σε πάνω από 325.000 δικαιούχους.

Ant1news

Του Παναγιώτη Δημητρακόπουλου 

Στην καταβολή του κοινωνικού μερίσματος από το πρωτογενές πλεόνασμα του 2013 σε 120.689 νοικοκυριά προχώρησε σήμερα το Υπουργείο Οικονομικών, διαθέτοντας συνολικά 77.343.674 ευρώ. 

Σήμερα πιστώθηκαν χρήματα σε λογαριασμούς όσων δικαιούχων είχαν υποβάλλει αίτηση από την Πρωτομαγιά μέχρι και την περασμένη Τρίτη, 3 Ιουνίου και η αίτηση τους αυτή εγκρίθηκε. 

Συνολικά, μέχρι σήμερα εφάπαξ βοήθημα από το κοινωνικό μέρισμα έχει δοθεί σε 326.601 νοικοκυριά. Το μέσο ποσό ανέρχεται σε 645 ευρώ, ενώ συνολικά έχει διατεθεί κονδύλι 201,5 εκατομμυρίων ευρώ. 

Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών «με βάση το νόμο, το κοινωνικό μέρισμα καταβάλλεται εφάπαξ, είναι αφορολόγητο, δεν υπόκειται σε οποιαδήποτε κράτηση, δεν κατάσχεται ούτε συμψηφίζεται με ήδη βεβαιωμένα χρέη προς το Δημόσιο ή πιστωτικά ιδρύματα και δεν υπολογίζεται στα εισοδηματικά όρια για την καταβολή του ΕΚΑΣ ή οποιασδήποτε άλλης παροχής κοινωνικού ή προνοιακού χαρακτήρα».

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι και τις 30 Ιουνίου. Το οικονομικό επιτελείο υπενθυμίζει ότι όλες οι αιτήσεις που είχαν υποβληθεί και είχαν απορριφθεί, καθώς και όσες θα υποβληθούν μέχρι τέλος Ιουνίου, θα αξιολογηθούν με τα νέα εισοδήματα των φετινών δηλώσεων φόρου εισοδήματος και τα νέα εισοδηματικά όρια, αλλά και ότι το βασικό όριο εισοδήματος διευρύνεται από 6.000 ευρώ σε 7.050 ευρώ, το οποίο προσαυξάνεται ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση του δικαιούχου.