X

Με άστατο καιρό η επιστροφή των εκδρομέων

Βροχές κι αέρας θα «συνοδεύσουν» τους εκδρομείς κατά την επιστροφή τους στο κλεινόν άστυ.

Ant1news

Με άστατο καιρό θα επιστρέψουν στη… βάση τους οι εκδρομείς που πέρασαν το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος εκτός των τειχών. Βροχές, αέρας, αλλά και... ήλιος θα «συνοδεύσουν» τους οδηγούς στον δρόμο της επιστροφής.

Στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας για σήμερα προβλέπονται νεφώσεις, που μετά το μεσημέρι θα αρχίσουν να πυκνώνουν και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού.

Εκτός από τον άστατο καιρό, οι εκδρομείς θα έχουν «παρέα» στην επιστροφή τους και τα αυξημένα μέτρα της τροχαίας. Τροχονόμοι θα βρίσκονται σε βασικούς κόμβους ενώ στο ρεύμα εισόδου δεν θα επιτρέπεται η κυκλοφορία των φορτηγών από τις 16:00-23:00:

1) Στη Ν.Ε.Ο. και στην Π.Ε.Ο. Πατρών - Κορίνθου - Αθηνών, από τα Διόδια Ρίου μέχρι τα Διόδια Ελευσίνας.

2) Στη Ν.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης - Αθηνών, στο ρεύμα προς Αθήνα, από την κάτω διάβαση περιοχής, Σκοτίνας (χ.θ. 410) μέχρι τη Λάρισα (χ.θ. 365+400), από τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας μέχρι τον κόμβο Λαμίας και από τη διασταύρωση του Μπράλου μέχρι τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι).

3) Στην Εθνική Οδό Ν. Μουδανιών - Θεσσαλονίκης, από το 34ο χλμ μέχρι την αερογέφυρα Θέρμης.

4) Στην Εθνική Οδό Χαλκίδας - Σχηματαρίου, από την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (χ.θ. 12+300) μέχρι τη διασταύρωσή της με τη Ν.Ε.Ο. Αθηνών - Θεσσαλονίκης.

Ταυτόχρονα η Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας θα λάβει ειδικά μέτρα στην Κοιλάδα των Τεμπών, ώστε να αποφευχθούν τυχόν προβλήματα.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν από τις 12.00 έως 22.00 και αφορούν:

- Την αλλαγή διατομής του οδοστρώματος στη Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης, στο ρεύμα προς Αθήνα από τα διόδια Πυργετού (χ/θ 393+100) έως τη δ/ση Ομολίου (χ/θ 390+500), αποκλείοντας το δεξιό έρεισμα.

- Τα οχήματα που θα κινούνται επί της επαρχιακής οδού Λάρισας-Στομίου και θα κατευθύνονται προς Αθήνα, θα εισέρχονται στην Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης μόνο μέσω της παράπλευρης βοηθητικής οδού, η οποία οδηγεί στο 1ο πάρκινγκ με την δ/ση Ομολίου.

- Τα οχήματα που θα κινούνται επί της επαρχιακής οδού Λάρισας-Στομίου και θα κατευθύνονται προς Θεσσαλονίκη, θα εισέρχονται στην ΝΕΟ Αθηνών – Θεσσαλονίκης από τη δ/ση Ομολίου.

Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται σύμφωνα με όλες τις προσωρινές πληροφοριακές και ρυθμιστικές πινακίδες που θα τοποθετηθούν.