X

«Καυτές πατάτες» στα χέρια του έμπειρου «Τσάρου»... της οικονομίας

Τετ α τετ με τους συναδέλφους του υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης, στο Eurogroup στις 19 Ιουνίου, θα βρεθεί ο νέος «Τσάρος» της οικονομίας, Γκίκας Χαρδούβελης.

Ant1news


Του Νίκου Ρογκάκου

Πάντως και το πρώτο του ραντεβού με την Τρόικα αναμένεται στα μέσα Ιουλίου, όμως έως τότε πρέπει να έχουν τρέξει μία σειρά από προαπαιτούμενα. Μεταξύ άλλων:

- Ο νόμος για τη «μικρή» ΔΕΗ

- Το «μαχαίρι» στις επικουρικές συντάξεις

-Το νομοθέτημα για τον αιγιαλό (ήδη υπάρχουν αντιδράσεις)

Αξίζει να σημειωθεί, ότι πρώτιστος στόχος του νέου υπουργού Οικονομικών, είναι να λάβει η χώρα μας τις δύο υποδόσεις που εκκρεμούν, ύψους 2 δις€ (1 δις€ τέλος Ιουνίου + 1 δις€ τέλος Ιουλίου).

Πάντως, τον Σεπτέμβριο εκτός από τη διαπραγμάτευση για το χρέος σειρά έχουν σύμφωνα με το αναθεωρημένο μνημόνιο οι διαβουλεύσεις για τα νέα μέτρα του 2015 (παράταση έκτακτης εισφοράς κλπ. ) το νέο Ασφαλιστικό και το δεύτερο σε τρία χρόνια Νέο Μισθολόγιο στο Δημόσιο με αυξομειώσεις μισθών.

Ο Γκίκας Χαρδούβελης, σε ομιλίες του και παρουσιάσεις έχει ταχθεί κατά των μειώσεων σε μισθούς και συντάξεις και στις αυξήσεις φόρων, ενώ είναι υπέρμαχος της συνέχισης των μεταρρυθμίσεων, που πρέπει να γίνουν κτήμα της κοινωνίας, όπως είχε πει κ. Χαρδούβελης, που αναλαμβάνει το ευαίσθητο χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Οικονομικών.

Ο νέος υπουργός, τεχνοκράτης και οικονομικός Σύμβουλος του Πρωθυπουργού, Λουκά Παπαδήμου, από τον Νοέμβριο του 2011 έως τον Μάιο του 2012, είναι υπέρμαχος της ελεύθερης οικονομίας και των μεταρρυθμίσεων.