X

Συγκινημένος ο Στουρνάρας στην παράδοση - παραλαβή του υπουργείου Οικονομικών

"Είμαι σίγουρος ότι ο Γκίκας Χαρδούβελης θα φυλάξει τις Θερμοπύλες, δηλαδή τα επιτεύγματα που είχαμε μέχρι τώρα", είπε ο Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος μίλησε και για τον Αντώνη Σαμαρά.

Ant1news

Εμφανώς συγκινημένος παρέδωσε το υπουργείο Οικονομικών στον Γκίκα Χαρδούβελη ο Γιάννης Στουρνάρας.

Ο Γιάννης Στουρνάρας είπε ότι είναι σίγουρος ότι «ο Γκίκας Χαρδούβελης θα ανταπεξέλθει στις προκλήσεις που η χώρα έχει μπροστά της και τόνισε χαρακτηριστικά ότι είναι σίγουρος ότι «θα φυλάξει τις Θερμοπύλες, δηλαδή τα επιτεύγματα που είχαμε μέχρι τώρα».

Ο απερχόμενος είπε ότι «υπάρχουν δύο μεγάλες προκλήσεις: Η βιωσιμότητα του χρέους, που υπάρχει μία δύσκολη διαπραγμάτευση και η ολική επαναφορά σε αναπτυξιακή τροχιά, εξωστρέφεια της οικονομίας και στις μεταρρυθμίσεις». 

Παράλληλα, τόνισε ότι «πολλά πρέπει να γίνουν για να αρθούν σταδιακά οι αδικίες, να μειωθεί η φορολογία και τα έκτακτα μέτρα που αναγκαστήκαμε να πάρουμε υπό ασφυκτικές συνθήκες».

«Τα πλεονάσματα είναι επίτευγμα όλων των πολιτών και όποιος τα αμφισβητεί απαξιώνει αυτήν την προσπάθεια» τόνισε μεταξύ άλλων ο Γιάννης Στουρνάρα και πρόσθεσε ότι «η παλιά Ελλάδα με τις συντεχνίες και τις φωτογραφικές εξαιρέσεις τελειώνει».

Αναφερόμενος στον Αντώνη Σαμαρά, ο Γιάννης Στουρνάρας είπε χαρακτηριστικά: «Ομολογώ ότι βρήκα ένα ειλικρινή και στενό φίλο. Παρά το στόλισμα που μου επεφύλασσε πολλές φορές τα πρωινά». 

Για τον Άδωνι Γεωργιάδη ο κ. Στουρνάρας είπε ότι ο Αντώνης Σαμαράς θα ήθελε να τον δει Κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο, ενώ για τον Κωστή Χατζηδάκη είπε ότι υπάρχει μεγάλη εκτίμηση από τον Σαμαρά στο έργο.

Τέλος αναφέρθηκε και στα ξενύχτια με την τρόικα, αποκαλύπτοντας: «Εγώ έτρωγα σούσι και ο Σταϊκούρας σουβλάκια». 

Ο απερχόμενος Υπουργός ευχαρίστησε τους συνεργάτες του και τον Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά δηλώνοντας ότι φεύγοντας από το υπουργείο Οικονομικών νιώθει ότι φεύγει από το σπίτι του.

Ο κ. Στουρνάρας μνημόνευσε επίσης τους κ.κ. Αδωνι Γεωργιάδη, Κωστή Χατζηδάκη και Γιάννη Βρούτση. 

Από την πλευρά του ο νέος υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης τόνισε ότι «η οικονομία σταθεροποιείται πια. Δεν είμαστε εκεί που ήμασταν πριν από δύο χρόνια. Οδεύουμε σε έναν ενάρετο κύκλο. Τους επόμενους μήνες θα δούμε την ανάπτυξη να έρχεται επιτέλους».

«Πρέπει να κάνουμε αυτό που θέλουμε εμείς κι όχι αυτό που λέει η τρόικα μόνον», υπογράμμισε ο κ. Χαρδούβελης. Παράλληλα, απευθύνθηκε στην Αριστερά λέγοντας ότι «πρέπει να καταλάβει ότι γι αυτά που λέει πρέπει να υπάρχει προϋπολογισμός». Αντιστοίχως, όπως είπε, «η Δεξιά να φύγει από τον ατομικισμό να κοιτάξει το σύνολο και την οικογένεια» τόνισε. 

Η Ελλάδα δεν μπορεί να είναι μια χώρα κατανάλωσης πρέπει να είναι μια χώρα παραγωγής, όπως είπε ο κ. Χαρδούβελης και επισήμανε: «Θα συνεχίσουμε χωρίς αλλαγή στην φιλοσοφία της οικονομικής πολιτικής». «Η οικονομία έχει ακόμη προβλήματα», είπε.