X

Γιακουμάτος: Στόχος η μείωση των τιμών σε γάλα, λάδι, απορρυπαντικά

«Ο Θανάσης Σκορδάς δεν έδωσε την μάχη από την εξέδρα αλλά μέσα στο γήπεδο»  είπε ο Νίκος Δένδιας για τον απερχόμενο υφυπουργό Ανάπτυξης.

Ant1news

Στόχος της νέας πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Ανάπτυξης σύμφωνα με το νέο υφυπουργό Γεράσιμο Γιακουμάτο είναι «{να υλοποιήσει την εντολή του πρωθυπουργού για κοινωνική συνοχή, κοινωνική αλληλεγγύη και ανάπτυξη, αυτό είναι το παν».

Αυτό τόνισε κατά τη διάρκεια της παράδοσης από τον τέως υφυπουργό Ανάπτυξη κ. Αθανάσιο Σκορδά. 

Παράλληλα, ο κ. Γιακουμάτος υπογράμμισε ότι «πρέπει να αντιληφθούν οι πάντες ότι πρέπει να δώσουμε στον καταναλωτή τη δυνατότητα να τα αγοράσει… και αυτό προστατεύοντας το διαθέσιμο εισόδημα του καταναλωτή»

Ο Γεράσιμος Γιακουμάτος είπε ότι «πρέπει να μειωθεί το καλάθι της νοικοκυράς», εννοώντας τις τιμές. Όπως είπε, «ο στόχος είναι ένας: Η μείωση στην τιμή στο ψωμί, το γάλα, το λάδι, τα απορρυπαντικά, το babylino και τα τηλέφωνα». 

«Ο Θανάσης Σκορδάς δεν έδωσε την μάχη από την εξέδρα αλλά μέσα στο γήπεδο» είπε μεταξύ άλλων ο νέος υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Δένδιας.

Ο κ. Δένδιας ευχαρίστησε θερμά τον απερχόμενο υφυπουργό «για τις προσπάθειες που κατέβαλε σε έναν τομέα αιχμής» και εμφανίστηκε βέβαιος ότι «όσα επιτεύχθηκαν δεν θα εγκαταλειφθούν». «Θα δώσουμε τη μάχη αυτή ενωμένοι με πρώτο στόχο την αποκατάσταση του επιπέδου ζωής των ελλήνων», τόνισε ο κ. Δένδιας.   

Ο απερχόμενος υφυπουργός Αθανάσιος Σκορδάς ευχαρίστησε τον Αντώνη Σαμαρά και έκανε επιγραμματικά έναν απολογισμό του έργου του (αλλαγή αγορανομικής νομοθεσίας, διεύρυνση εκπτωτικών περιόδων, πλαίσιο προστασίας δανειοληπτών για πρώτη κατοικία, παρεμπόριο, δημόσιες συμβάσεις...) 

"Όλες αυτές οι προσπάθειες που έγιναν τα τελευταία χρόνια θα μπορούσαν να είχαν αποδώσει νωρίτερα εάν απέναντί μας δεν υπήρχαν οι εραστές της ακινησιας και οι έμποροι της μιζέριας...Να τους στείλω όμως ένα μήνυμα ότι η πολιτική συνεχίζεται", τόνισε ο κ. Σκορδάς.