X

Συνάντηση Χαρδούβελη με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για τις απολυμένες καθαρίστριες

Ένταση επικράτησε έξω από το υπουργείο Οικονομικών, στο άκουσμα της είδησης για το «Όχι» του Αρείου Πάγου στην επαναπρόσληψη των καθαριστριών.

Ant1news

Ηλεκτρισμένη ήταν η ατμόσφαιρα έξω από το Υπουργείο Οικονομικών, όπου είχαν συγκεντρωθεί οι απολυμένες καθαρίστριες. Στο άκουσμα της είδησης ότι ο Άρειος Πάγος έκανε δεκτή την αίτηση αναστολής της πρωτόδικης απόφασης για την επαναπρόσληψή τους, επικράτησε ένταση και διαπληκτισμοί με τους άνδρες των ΜΑΤ.

Ο νέος υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, συναντήθηκε με πέντε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και ζήτησε λίγο χρόνο για να έχει συνάντηση με αντιπροσωπεία των εργαζομένων.

Από την πλευρά τους, οι βουλευτές Γιώργος Βαρεμένος, Θανάσης Πετράκος, Δημήτρης Γελαλής, Νάντια Βαλαβάνη και Μαρία Τριανταφύλλου έθεσαν θέμα για την δυσανάλογη χρήση βίας από τους αστυνομικούς και ζήτησαν την απόσυρση των ανδρών των ΜΑΤ. Μάλιστα, ο βουλευτής Θανάσης Πετράκος είπε στον υπουργό ότι χτυπήθηκε από τα ΜΑΤ παρότι τους επέδειξε την βουλευτική ταυτότητα.

Ο κ. Χαρδούβελης επικαλέσθηκε έλλειψη ενημέρωσης και υποσχέθηκε ότι θα τηλεφωνήσει στον υπουργό Δημόσιας Τάξης. Η ΕΛ.ΑΣ. έχει διατάξει, πάντως, ένορκη διοικητική εξέταση για τον τραυματισμό μίας 60χρονης καθαρίστριας την Τετάρτη από άνδρα των ΜΑΤ.



Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι "στέκεται αλληλέγγυος στον ηρωικό αγώνα των καθαριστριών του ΥΠ.ΟΙΚ". "Η κυβερνητική βία και ο αυταρχισμός δεν θα νικήσουν την περηφάνια και την αυταπάρνηση των εργαζομένων. Θα στηρίξουμε με όλους τους πολιτικούς, νομικούς και υλικούς τρόπους τα δίκαια αιτήματά τους μέχρι τη δικαίωση και τη νίκη απέναντι στη μνημονιακή βαρβαρότητα", προσθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ. 

Από πλευράς του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, επικοινώνησε σήμερα τηλεφωνικά με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Β. Κικίλια, εκφράζοντας την έντονη διαμαρτυρία του ΚΚΕ για την επίθεση των ΜΑΤ εναντίον των καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών, που συνεχίζουν το δίκαιο αγώνα τους για να ανακληθούν οι απολύσεις και να εξασφαλιστεί το δικαίωμά τους στη δουλειά.